Τοπικές

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Λαμιέων μετά την δημοσιότητα των  καταγγελιών  από την φιλοζωική ομοσπονδία για το κυνοκομείο Λαμίας.

H κατάσταση σίγουρα δεν είναι καλή,αλλά η κατηγορία της Ομοσπονδίας για εσκεμμένο μόνιμο εγκλεισμό ζώων αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας,δηλώνει  ο αντιδήμαρχος Λαμιέων και μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης των αδέσποτων,Παναγιώτης Στασινός.»Ποτέ δεν δόθηκε εντολή να κλείνονται τα ζώα μέσα στα κλουβιά καθώς στόχος είναι να υπάρχουν μέσα μέχρι 150 ζώα .

Είναι άδικο για τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί κάτω από αντίξοοες συνθήκες,προσπαθούμε ώστε να μην έχουμε πολλά έγκλειστα ζώα αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων για να αρχίσει να μειώνεται το πρόβλημα».

»Η φιλοζωία , επισημαίνει , δημιουργεί την κουλτούρα ανθρωπιάς που έχει περισσότερο σήμερα από ποτέ ανάγκη η κοινωνία μας».

»Φιλόζωοι,Εκκλησία,Περιφέρεια και Δήμος Λαμιέων τίμησαν τη σημερινή κοπή της πίτας του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας μεταφέροντας το μήνυμα της συνεργασίας για συνειδητή αλλαγή στον τρόπο που ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον αδύνατο,τα ζώα και το περιβάλλον που τον φιλοξενεί».

Στα σχέδια του δήμου , σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό , είναι να δοθούν κίνητρα όπως επιδότηση ενός μέρους του κόστους στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων από όπου ξεκινά και το πρόβλημα του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού.

Με πρόσθετα κοντέινερ,πρόσληψη  ενός ακόμη ατόμου, παράλληλα με δενδροφύτευση του χώρου θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον , σημειώνει ο κ. Στασινός .  »Στόχος μας  είναι να κλείσει το κυνοκομείο με την σημερινή του μορφή και να προχωρήσουμε στο διαδημοτικό κτηνιατρείο».

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close