Σημαντικές

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

Ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Λαμίας για τον κορονοϊό

Βάζει πλάτη ο Δήμος Λαμιέων στο θέμα “ενημέρωση και πρόληψη” απέναντι στη μετάδοση του νέου κορονοϊού covid -19 που ήδη έχει επισκεφτεί τη χώρα μας.

Το μεσημέρι στο Δημαρχείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή επίσης του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου, του Αντιδήμαρχου Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Στασινού, του Αντιδημάρχου Ψηφιακής Πολιτικής Δημήτρη Κυρίτση, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστου Γεωργίου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, των ΚΑΠΗ και του Προέδρου της Κοινότητας Τάκη Συλεούνη.

 

Κεντρική ιδέα, η ανάγκη σωστής και άμεσης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις πανικού, αλλά και ενέργειες πρόληψης μετάδοσής του.

Στο κομμάτι αυτό στάθηκε εξ αρχής ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, τονίζοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου για τη Δημόσια Υγεία και την προνοητικότητα που επέδειξε με την καθιέρωση αρμόδιου Αντιδημάρχου αλλά και της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας που εντέλει θα επωμιστεί το κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών. Όπως είπε ο δήμος μέσω της αρμόδιας Δημοτικής Επιτροπής Υγείας θα αναλάβει πρωτοβουλία για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό, ζητώντας παράλληλα να αποφύγουμε τον πανικό, παραπέμποντας στις οδηγίες των επιστημόνων που περιγράφουν έναν ιό που προσβάλει το αναπνευστικό όπως οι ήδη υπάρχοντες ιοί της εποχικής γρίπης.

 Στη σύσκεψη παρεμβάσεις έκαναν οι γιατροί και μέλη της επιτροπής Αθανάσιος Ντούζγος (Αναπληρωτής Δημάρχου-Πρόεδρος της Επιτροπής), Γιώργος Κυριαζόπουλος (Προϊστάμενος ΜΕΘ Νοσοκομείου Λαμίας), Εμμανουήλ Ευδωρίδης (Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας), Ηλίας Καραγεώργος (Χειρουργός-Διευθυντής Κέντρου Υγείας Λαμίας), Αρστοτέλης Λιάκος (Χειρουργός-Εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας), αλλά και οι Θεόδωρος Αρναούτογλου (Δημοτικός Σύμβουλος), Καλλιόπη Πάπουτσα (Φαρμακοποιός-Εκπρόσωπος Φαρμακευτικού Συλλόγου Λαμίας), Βασιλική Λαΐτσα (Δημοτική Υπάλληλος).

tvstar.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τον κοροναιό , ξεκινά ο Δήμος Λαμιέων , προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα πανικού οπως αυτά που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας και σε ομορους Δήμους . Το μήνυμα που φρόντισε να στείλει σήμερα η Δημοτική Επιτροπή Υγείας , είναι οτι δεν πρέπει οι δημότες να πανικοβάλλονται και να συμβουλεύονται πάντα τους γιατρούς και τους ειδικούς επιστήμονες υγείας .Για τη Δημοτική Αρχή τα θέματα της υγείας είναι πρώτης προτεραιότητας , τόνισε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος , ωστόσο συνέστησε σε ολους ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση , καθώς οπως είπε , επικαλούμενος τους ειδικούς επιστήμονες υγείας , περισσότερο κινδυνεύουμε απο τον πανικό παρα απο τον κοροναιό .

Οπως τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας που εγινε παρουσία του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου , και του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Στασινού , η κατάσταση στην περιοχή μας είναι υπο ελεγχο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας .

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά που συμμετείχε στη συνεδρίαση το Νοσοκομείο Λαμίας παραμένει σε ετοιμότητα  για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορονοιού .

”Και τα δύο ύποπτα κρούσματα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομέιο την Πέμπτη αποδείχτηκε μετά τις εξετάσεις ότι δεν πρόκειται για το νέο ιό” τόνισε ο κ. Κολοκυθάς και πρόσθεσε εαν είχε διαπιστωθεί κρούσμα κοροναιού , θα είχε τεθεί σε καραντίνα η μισή Στερεά  . Πρόληψη και εγκαιρη ενημέρωση , αλλά και σωστή λήψη του ιστορικού των ασθενών απο περιστατικά που καλούνται  να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας του πληθυσμού , απο φαινόμενα πανικού και κακής πληροφόρησης , σύμφωνα με τον κ. Κολοκυθά . ”Το Νοσοκομείο απέδειξε οτι βρίσξεται σε ετοιμότητα και λειτούργησε σύμφωνα με τις οδηγίες του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στις δύο περιπτώσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ” τόνισε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Κυριαζόπουλος . Στη συνεδρίαση της επιτροπής υγείας του δήμου Λαμιέων συζητήθηκε η δυνατότητα λήψης μέτρων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης .Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας Αθανάσιος Ντούζγος εάν υπάρχει η δυνατότητα τότε και ο δήμος θα λάβει επιπλέον μέτρα επιπρόσθετα σε αυτά που θα λάβει η Κυβέρνηση .Στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα , είπε ο κ. Ντούζγος δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών .

Η καμπάνια του Δήμου θα συμπεριλαμβάνει ειδικά σποτάκια για τηλεοράσεις και site , καθώς και ανακοινώσεις στον εντυπο τύπο και διανομή φυλλαδίων σε ολους τους δημότες και σε ολα τα σχολεία με  οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κοροναϊό αλλά .

”Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση για το κρούσμα κοροναϊού στην πόλη, η διοίκηση λειτουργεί με βάση τις οδηγίες που δίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός , ενω επεσήμανε οτι το στοίχημα του Δήμου , είναι η πληροφόρηση για τον κοροναιό να φτάσει σε κάθε σπίτι .

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close