Σημαντικές

Μηνύματα για την 25η Μαρτίου: Σταϊκούρα ,Χειμάρα ,Οικονόμου

“Η μακρά ιστορία μας, δείχνει το δρόμο” – Μήνυμα Σταϊκούρα για την 25η Μαρτίου

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, βρίσκει τη χώρα μας, όπως και όλο τον πλανήτη, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε αυτή την ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία, έχουμε χρέος όλοι μας, μακριά από διχασμούς και αντιθέσεις, να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, συλλογική συνείδηση, αλληλεγγύη και σωφροσύνη, ώστε να ξεπεράσουμε την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με το μικρότερο ατομικό και κοινωνικό κόστος.

Η μακρά ιστορία μας, δείχνει το δρόμο.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας, και οι οποίοι μας θυμίζουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, για τη σημερινή εθνική και θρησκευτική γιορτή!

Θέμης Χειμάρας: “Σηκώνουμε ψηλά την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας! Χρόνια πολλά Ελλάδα!”

Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 «Η 25η Μαρτίου είναι Εθνικής υπερηφάνειας.

Πριν 199 χρόνια, στις 25 Μαρτίου 1821, ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας του Έθνους για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα, είναι ημέρα χαράς και ελπίδας, μήνυμα που μας φέρνει ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ημέρα μας υπενθυμίζει όμως, πως είναι ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε αναλλοίωτες και να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας, τις αξίες των προγόνων μας, με πίστη στις αρχές της ενότητας και της ομοψυχίας.

Σήμερα, σε μία πρωτόγνωρη, όσο και δύσκολη, χρονική περίοδο που ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να κάνουν ξανά, μία ακόμη αναγκαία υπέρβαση για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας.

Σήμερα, η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος: στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα σώματα ασφαλείας και τους στρατιωτικούς στον Έβρο, σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, και η Ελλάδα να βγει για μία ακόμη φορά νικήτρια και στη μάχη κατά της πανδημίας!

Χρόνια πολλά!»

Οικονόμου: «Η αποτελεσματική λειτουργία του κράτους απέναντι στην επιδημία, ο καλύτερος φόρος τιμής σε όσους το ελευθέρωσαν και το θεμελίωσαν το 1821»

Μήνυμα του Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η επανάσταση του 1821 σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Δυο αιώνες πριν μια σκλαβωμένη για 400 χρόνια γωνιά «ραγιάδων» κατάφερε να σηκωθεί και να σταθεί απέναντι σε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία.

Το «ελευθερία ή θάνατος» έγινε πράξη ηρωική όταν οι Πατέρες του Νεοελληνικού έθνους συνειδητοποίησαν ότι τα πιο ιερά και τα πιο μεγάλα δεν μπορείς να τα περιμένεις κυρίως από τους ξένους.

Η γλώσσα, η πίστη ,η παράδοση, η ανάγκη της απελευθέρωσης από τους Τούρκους και της εθνικής ανεξαρτησίας δημιούργησαν το όραμα της λευτεριάς. Και η λευτεριά ήρθε όταν το όραμα αυτό το έκαναν στάση ζωής οι υποδουλωμένοι αλλά και οι Έλληνες της διασποράς και μαζί τους οι φιλέλληνες σε ολόκληρο το κόσμο.

Έτσι ξεκίνησαν όλα και μέσα σε λιγότερο από 200 χρόνια μια μικρή επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας έγινε και παραμένει ένα κράτος του πυρήνα της Ευρώπης. Ένα κράτος που όπως αποδεικνύεται στη σημερινή συγκυρία μπορεί κάτω από μια αποφασιστική, αποτελεσματική και καλά προετοιμασμένη ηγεσία, να εμπνεύσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους πολίτες του και με τον τρόπο αυτό να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της πατρίδας για να κερδίσουμε τη μάχη με την επιδημία που απειλεί την ζωή, την οικονομία και τις κατακτήσεις του πολιτισμού μας.

Ίσως αυτή η επιτυχία, μετά από πάρα πολλά χρόνια του Ελληνικού κράτους σήμερα να είναι ο καλύτερος φόρος τιμής απέναντι σε όσους το ελευθέρωσαν  και το θεμελίωσαν το 1821

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close