Τοπικές

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας και σ΄αυτή την προσπάθεια της Πατρίδας μας,  είναι και θα είναι παρόντες με τη συνεχή συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα.

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου, με βασικό θέμα την λήψη μέτρων και τον συντονισμό ενεργειών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού COVID19, συμπληρωματικά και σε συνέχεια των μέτρων που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκε η οικονομική συνδρομή των Δημάρχων στην ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας για την καταπολέμηση της πανδημίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ε.Δ., σε συνέχεια της  σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αποφάσισε ομόφωνα την εθελοντική διάθεση του 50% του μισθού των Δημάρχων Στερεάς Ελλάδας για τους επόμενους 2 μήνες σε Δομές Υγείας, που χωροθετούνται εντός του Δήμου του ή εντός της Περιφέρειας ή στον κεντρικό λογαριασμό, που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID19.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: “Οι Δήμαρχοι δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία πλειοδοσίας πατριωτισμού. Βρισκόμαστε κοντά στην κοινωνία, πιο κοντά από τον καθένα και δίνουμε τα διαπιστευτήρια μας καθημερινά. Είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι και μένουμε πιστοί στο καθήκον μας, προσπαθώντας να ωφελήσουμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Συνεχίζουμε να επιτελούμε το έργο μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας και στεκόμαστε δίπλα τους στις δύσκολες αυτές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας”.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close