Νέες Κυκλοφορίες

Γιώργος Καζαντζής: «Του έρωτα και τ’ ουρανού»

Ο πρώτοι δίσκοι του «Πολύτροπον» που αναρτήθηκαν στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ogdoo Music Group ήταν αυτός του Δημήτρη Ζερβουδάκη «Στα χαμηλά και στα ψηλά», η «Ίσαλος γραμμή» του Γιώργου Καζαντζή και τα «Διόδια» του Σταύρου Σιόλα.

Σειρά τώρα έχει ο δίσκος του Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Του έρωτα και τ’ ουρανού».

Ο Γιώργος Καζαντζής εκτός από εξαιρετικός συνθέτης, ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του, είναι και ο δημιουργός μιας πολύτιμης κυψέλης του ελληνικού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη, της δισκογραφικής εταιρείας «Πολύτροπον».

Το «Πολύτροπον» με τις σημαντικές του εκδόσεις και την προσφορά του ως φυτώριο και στέγη σημαντικών καλλιτεχνών αποτελεί εδώ και δύο δεκαετίες αντίβαρο στην αθηναϊκή δισκογραφική μονοκρατορία, επιτελώντας σπουδαίο έργο στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Το Ogdoo Music Group θεμελιώνει την συνεργασία του με το «Πολύτροπον» στο ψηφιακό περιβάλλον, «ανεβάζοντας» σταδιακά το ρεπερτόριο που έχει εκδοθεί από την εταιρεία, στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το νέο album που προσθέσαμε και μπορείτε να αναζητήσετε και να ακούσετε στα κανάλια του Ogdoo Music Group είναι ο δίσκος του Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Του έρωτα και τ’ ουρανού».

Πρόκειται στην ουσία για έναν δίσκο που ανακεφαλαιώνει δημιουργικά, με νέο ενδιαφέροντα ήχο και εκλεκτές ερμηνείες την εικοσάχρονη, έως τότε, ευδόκιμη πορεία του συνθέτη.TOY ERWTA KAI TOY OYRANOY
Πολύχρωμο και πολυσυλλεκτικό, είναι το εν λόγω άλμπουμ με τα δώδεκα από τα δεκαπέντε τραγούδια του να έχουν ακουστεί και αγαπηθεί ήδη από την πρώτη τους εκτέλεση και να αποτελούν μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη:

«Ερωτικός χορός» και «Σαν καταιγίδα» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, «Το μυστικό», «Καρδιά στα δυο», και «Πρωτομαγιά» με τη Λιζέτα Καλημέρη, «Μόνοι σαν χαράζει» και «Στο παζάρι του έρωτα» με τον Παντελή Θαλασσινό, «Κατάρτι και ατμός» με τον Βασίλη Λέκκα, «Φωτιά κι αλμύρα», «Έρωτα» και «Πνοή του ανέμου» με τον Παντελή Θεοχαρίδη και « Ήτανε αέρας» με τον Ορφέα Περίδη.

Στην πλούσια αυτή συλλογή, περιλαμβάνονται αρκετά από τα πιο σημαντικά τραγούδια του συνθέτη, ο οποίος έχει την ευκαιρία να τα παρουσιάσει ξανά με ένα νέο δημιουργικό τρόπο, με την απόσταση του χρόνου να τον βοηθά να τους προσδώσει ένα δροσερό «αεράκι» ανανέωσης και στην ουσία να τους χαρίσει μία νέα ζωή.

Οι εξαιρετικοί ερμηνευτές που για μία ακόμη φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Γιώργου Καζαντζή συντελούν στο άρτιο αποτέλεσμα, στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζουν οι ευφάνταστες, όπως πάντα, ενορχηστρώσεις του συνθέτη, αλλά και του αγαπημένου του συνεργάτη Γιώργου Ανδρέου, που υπογράφει δύο από αυτές.

Στις γνωστές επιτυχίες που περιέχονται στον δίσκο προστίθενται και τα καινούρια πολύ όμορφα τραγούδια, τα οποία επίσης αγαπήθηκαν από το κοινό: «Το πέταγμά σου» με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, «Το κάθε μου κειμήλιο» με τον Κώστα Μακεδόνα σε στίχους του συνθέτη και «Του έρωτα και τ’ ουρανού» με την Dilek Kots και τη Λιζέτα Καλημέρη ,σε στίχους της  τραγουδίστριας από την Τουρκία και του  έτερου πολυσύνθετου Θεσσαλονικιού καλλιτέχνη, Θωμά Κοροβίνη.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στους υπόλοιπους λαμπρούς στιχουργούς των τραγουδιών του δίσκου.

Πρόκειται για τους: Μανώλη Ρασούλη, Γιώργο Χρονά, Γιώργο Αθανασόπουλο, Γιάννη Τσατσόπουλο, Λίλυ Βαρίνου, Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή.

Ο δίσκος «Του έρωτα και τ’ ουρανού» αποτελεί μία ακόμα σημαντική παραγωγή του «Πολύτροπον», με τη σφραγίδα της υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει όλες τις κυκλοφορίες του.

Η ιστορία της συνεργασίας της δισκογραφικής εταιρείας «Πολύτροπον» με το Ogdoο Music Group είναι σε πλήρη εξέλιξη, μείνετε συντονισμένοι!

ogdoo.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close