Συνταγές & Άλλα

Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μελιτζάνα και τα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου

Μπιφτέκια τυλιγμένα σε ρολά μελιτζάνας

Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μελιτζάνα

Υλικά

6-8 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες

Για τα μπιφτέκια
750γρ ανάμικτο χοιρινό / μοσχαρίσιο κιμά,
2 μεσαία κρεμμύδια τεμαχισμένα,
2 κουταλιές θρουμπι (εάν δεν έχετε βάλτε θυμάρι και ρίγανη),
2 σκελίδες σκόρδου,
1 κγ ξηρό δυόσμο,
2 κγ ξηρό μαϊντανό,
Mπαγιάτικο ψωμί 2-3 φέτες
1 φλιτζάνι κόκκινο ημίγλυκο κρασί,
1 ξίδι κόκκινο κρασί,
αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα ντομάτας
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουτί ολόκληρες ντομάτες,
αλάτι, πιπέρι
1 κγ δυόσμο,
2 κγ βασιλικό,
1 φλιτζάνι νερό
1 Μελιτζάνα
ελαιόλαδο,
αλάτι
300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
200γρ τυρί καζέρι σε κύβους 2 εκατοστών

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια:
Αφήστε το ψωμί να μουλιάσει στο κρασί, πολτοποιήστετο και προσθέστε το (και το κρασί) σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά διαμορφώστε τα μπιφτέκια σαν λουκάνικα και βάλτε στο φούρνο (μπορείτε να τα τηγανίσετε) για να αποκτήσουν χρώμα παντού … όταν τελειώσετε τα βάλτε στην άκρη ..

Σάλτσα ντομάτας
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελετε και ανακατέψτε το 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε ένα κουτάκι ολόκληρες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και βάζετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήστε το να μαγειρευτεί 10 λεπτά και κάντε με ένα πιρούνι (ένα δεν έχετε το ειδικό εργαλειο για πουρέ πατάτας) και λιώστε τις ντομάτες. Προσθέστε δυόσμο, βασιλικό, νερό και μαγειρέψτε 15-20 λεπτά. Πήρα και ένα μπιφτέκι το έλιωσα και το πρόσθεσα στη σάλτσα

Για τις Μελιτζάνες.
Κόψτε τη μελιτζάνα 1/2 εκ λεπτή στη μεγάλη πλευρά. Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, αλάτι και βάλτε τες στο φούρνο..Θα ήθελα να τις κάψω λίγο … Όταν τελειώσουν και οι δύο πλευρές τις βάζουμε μέσα ένα μπολ καλυμμένο 15-20 λεπτά
Για να φτιάξετε τα ρολά προσθέστε λίγη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του ταψιού σας. Πάρτε μια φέτα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, κόψτε ένα κομμάτι μπιφτέκι στο μέγεθος της μελιτζάνας και τυλίξτε το, τοποθετήστε το στο ταψί.
Οταν τελειώσετε, κόψτε λίγο τυρί καζέρι σε κύβους 2 εκατοστών και απλώστε τα παντού και ανάμεσα στα ρολά.
Από πάνω ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 180C για 45 λεπτά.
Βγάζετε από φούρνο και πασπαλίζουμε στην κορυφή τρομένο ψωμί, και κάποια τριμμένη μοτσαρέλα, ξανά και ξαναβάζουμε στο φούρνο 15 λεπτά ακόμη και τελειώσαμε … έχει γεύση και μυρίζει σαν πίτσα.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, με ρύζι ή πατάτες είναι επίσης καλό..ή σκέτο με φέτα και λίγο ψωμί ..

ΠΗΓΗ: Manolis Pastrikos

 

Ρολάκια μελιτζάνας με ανθότυρο σε σάλτσα ντομάτας

Αυτά είναι τα αυθεντικά ρολάκια μελιτζάνας και μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι η ποιότητα του εστιατορίου. Η οικογένειά σας θα ζητήσει αυτήν τη συνταγή ξανά και ξανά.

Συστατικά

1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Σάλτσα:
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
400 gr γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουτι ντομάτες κονκασε
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
2 κουταλιές φρέσκο ​​μαϊντανό λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
Γέμιση:
400γρ τυρί ανθότυρο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι  φρέσκο ​​μαϊντανό
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Επικάλυψη:
3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Κατευθύνσεις

Ξεφλουδίστε και κόψτε τη μελιτζάνα κατά μήκος σε 15 λεπτές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα πιάτο πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατευουμε. Αφήστε για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, για την σάλτσα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε λάδι. Προσθέστε σκόρδο μαγειρέψτε 1 λεπτό επιπλέον. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας. Βράζουμε. Μειώστε τη φωτιά να σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, 20-25 λεπτά.
Ξεπλύνετε και στραγγίστε τη μελιτζάνα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υλικά γέμισης και αφήστε στην άκρη.
Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ανακατέψτε φρυγανιά, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βυθίστε τη μελιτζάνα στα αυγά και στη συνέχεια μείγμα φρυγανιάς.
Σε ένα τηγάνι, θερμάνετε αρκετό λαδι. Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °. Απλώστε 1 φλιτζανι σάλτσας σε ένα ταψάκι 20χ30.
Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας γεμιση σε κάθε φέτα μελιτζάνας. Τυλίξτε προσεκτικά και τοποθετήστε με τη ραφή προς τα κάτω στο ταψί. Ρίξτε με ένα κουτάλι σάλτσα που απέμενε πάνω στα ρολάκια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη
παρμεζάνα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν 30-35 λεπτά.

Απίθανο Πιάτο

ΠΗΓΗ: tasteofhome.com

 

https://xrysoskoufaki.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close