ΕΙΔΗΣΕΙΣΤοπικές

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης θεμελίωσαν σήμερα το Εκκλησιαστικό Μουσείο Λαμίας

Στον Ναό του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας , παρουσία του ιερού κλήρου και των τοπικών αρχών .

Η σημερινή τελετή είχε και έντονο συμβολικό χαρακτήρα καθώς  ο θεμέλιος λίθος του Εκκλησιαστικού Μουσείου τοποθετήθηκε  ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Θωμά, του Αγίου Εφραίμ και της Αγίας Ειρήνης.
« Θεμελιώνουμε σήμερα  το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας που θα στεγάσει όλους τους Εκκλησιαστικούς θησαυρούς και τα κειμήλια των Εκκλησιών μας  που πιστέψτε με είναι πολλά και σπουδαία και τα διαφύλαξαν και τα διέσωσαν οι παπάδες των  Εκκλησιών μας τους οποίους και ευχαριστώ πολύ …» τόνισε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας   .

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στις κοπιώδεις προσπάθειες που χρειάστηκε να γίνουν  για την παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη γιατί από την πρώτη στιγμή στήριξε το αίτημα της Μητρόπολης , ενώ ευχαρίστησε και τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραίσκο γιατί  βοήθησε για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα . Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκε και στον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Ντελή γιατί επί της δικής του Δημαρχίας παραχωρήθηκε η εκταση για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης , έργο που ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Γιώργου Κοτρωνιά , ενώ ήταν και από τους υποστηρικτές της ιδέας για την συγκέντρωση των ιερών κειμηλίων . Στην τελετή θεμελίωσης του εκκλησιαστικού μουσείου ο Μητροπολίτης τόνισε οτι είναι  μια σημαντική ημέρα για τη Λαμία αφού σύντομα, όπως διαβεβαίωσε  θα είναι έτοιμο ενισχύοντας σημαντικά τη διαφύλαξη και την ανάδειξη του θρησκευτικού μας πολιτιστικού αποθέματος.
«Το Μουσείο   θα είναι του  Δήμου , των πολιτών και όλων των πολιτών  .Επιλέξαμε αυτή την ημέρα  να το θεμελιώσουμε ημέρα  της εορτής του Θαυματουργού Αγίου Εφραίμ που γιορτάζει και το παρεκκλήσι του Πνευματικού και Διοικητικού  Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως .Ήταν ένας στόχος που είχα βάλει από την αρχή και σας υπόσχομαι ότι σε σύντομο χρονικό διάσημα θα τελειώσει » ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας . 

”Ο Δήμος Λαμιέων στάθηκε συμπαραστάτης στη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας παραχωρώντας το οικόπεδο για την ανέγερση ενός ξεχωριστού μουσείου που, εκτός από τη μουσειακή του αξία, θα συμβάλει και στην προσέλκυση επισκεπτών απ’ όλο τον ορθόδοξο κόσμο αναπτύσσοντας ακόμα πιο πολύ τον θρησκευτικό τουρισμό στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή”δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης .

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close