Τοπικές

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΑΠΟ 28 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τον αιφνιδιαστικό διορισμό διοικητή στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία .
Οπως αναφέρουν στην ερωτησή τους ”η  συμπερίληψη της δομής Θερμοπυλών στις 32 δομές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, των οποίων η διοίκηση ασκείτο από Διεθνείς Οργανισμούς και ΜΚΟ, στο πλαίσιο της ανάκτησης του διοικητικού τους ελέγχου από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι απαράδεκτη καθώς το Κέντρο των Θερμοπυλών είναι δομή που έχει ιδρυθεί το 2016 και διοικείται έκτοτε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Πολύ περισσότερο που έγινε παρά τις αντιρρήσεις της Περιφέρειας, χωρίς διαβούλευση με αυτήν και χωρίς απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός με επιστολή του στον Υπουργό ζήτησε την αναθεώρηση της απόφασης, ενώ ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Στερεά…Υπεροχής!” κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, έθεσε θέμα νομιμότητας της απόφασης.
Στην ερώτηση οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν  από τον Υπουργό να δικαιολογήσει τον παραγκωνισμό της Περιφέρειας, να επανορθώσει το λάθος, να συνομιλήσει με την Περιφέρεια και να κοινοποιήσει τα κριτήρια με τα οποία επελέγη ο νέος διοικητής.
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close