Τοπικές

Bγήκαν τα αποτελέσματα των τελευταίων test απ’τη Λαμία

Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των δειγμάτων

που είχαν ληφθεί από το πολύ στενό περιβάλλον της 2ης οικογένειας με κορονωϊό στη Λαμία.

Και τα 6 test βγήκαν ΑΡΝΗΤΙΚΑ!

Η είδηση έρχεται να ανακουφίσει την τοπική κοινωνία που είχε αναστατωθεί για ενδεχόμενη διασπορά του ιού.

Έχουν αποσταλεί για έλεγχο σε ιδιωτικά εργαστήρια στην Αθήνα 20 επιπλέον δείγματα που ελήφθησαν στο Νοσοκομείο από τον ευρύτερο περίγυρο της οικογένειας.

Ωστόσο τα σημερινά  αποτελέσματα αφήνουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού.

Θετική εξέλιξη- ΑΡΝΗΤΙΚΑ 2 δείγματα για κορονοϊο στην Αταλάντη

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Αταλάντη, που αποτέλεσε εκτός από τη Λαμία, επίκεντρο της αγωνίας για την διασπορά του κορονοϊού μετά την παραδοχή του 28χρονου που επέστρεψε από την Αμερική ότι «αλώνισε» την Φθιώτιδα.

Τις τελευταίες ώρες βγήκαν αρνητικά 2 δείγματα από τις επαφές του θετικού κρούσματος, που επιβεβαιώθηκε την περασμένη Τρίτη και το οποίο είχε αποτελέσει με την σειρά του επαφή του 28χρονου.
Ο συγκεκριμένος νεαρός, του οποίου η συμπεριφορά έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη Φθιώτιδα, να θυμίσουμε ότι νοσηλεύεται μαζί με την γιαγιά του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σταθερός παραμένει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο αριθμός των 9 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου στην Φθιώτιδα ενώ εξελίσσεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Στις υγειονομικές αρχές της Φθιώτιδας έχει σημάνει συναγερμός και έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα σε Λαμία και Αταλάντη, τόσο από τον ΕΟΔΥ, όσο και από την Περιφέρεια Στερεάς.Προς το παρόν τα ευχάριστα νέα συνεχίζονται για την Λαμία.

Νωρίς το μεσημέρι ανακοινώθηκαν αρχικά 6 αρνητικά δείγματα στον κορονοϊό, από άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της οικογένειας με το βρέφος.
Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκαν ακόμη 20 αρνητικά δείγματα για κορονοϊό, που ελήφθησαν την Πέμπτη στο νοσοκομείο Λαμίας.

 

Γράφτηκε από την Θώμη Παληού-Σπύρος Καρανάσιος

https://tvstar.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close