Σημαντικές

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Tο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Γρανίτσας θα στελεχωθεί με δύο οχήματα και 15 άνδρες προσωπικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου .

Η ίδρυση και λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου στη δυτική Ευρυτανία αποτελούσε πάγια ανάγκη αλλά και χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής αφού κάθε φορά που υπήρχε συμβάν με πυρκαγιά στη δυτική Ευρυτανία επιχειρούσαν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου.

Για “οδοιπορικό στη Δυτική Ευρυτανία , με δύο ξεχωριστές στιγμές” εκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός .

”Περιηγηθήκαμε στη λίμνη Κρεμαστών, έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους μας, Καρπενησίου και Αγράφων, «σπάμε» τον αποκλεισμό και τον αναδεικνύουμε με δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος!

Στη Γρανίτσα είχαμε τη χαρά της έναρξης λειτουργίας του νέου πυροσβεστικού σταθμού. Ένα στρατηγικό σημείο για την προστασία όλης της Δυτικής Ευρυτανίας και ταυτόχρονα ένας θεσμός – δείγμα ότι η Πολιτεία δε βρίσκεται μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά σε κάθε τόπο και δίπλα σε κάθε πολίτη”.

«Ιδιαίτερα σημαντική , χαρακτήρισε την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης , αφού οπως είπε , ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου  αλλά και της ευρύτερης ορεινής περιοχής των Αγράφων, που αφορά την πυροπροστασία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής , βρήκε ανταπόκριση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και   ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. ”Η ίδρυση του πυροσβεστικού κλιμακίου, έδειξε αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ενίσχυση της ασφάλειας σε αυτόν τον τόπο. Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά που με τη δική του συμπαράσταση και βοήθεια δικαιώθηκε ένα αίτημα δεκαετιών” τόνισε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης .

 

 

http://www.lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close