Συνταγές & Άλλα

Μελιτζάνες φούρνου -και-Κολοκυθόπιτα… θα ζητούν επιπλέον μερίδα, χωρίς να ξέρoυν ότι είναι κολοκυθάκια!

Κολοκυθοπιτα

Κολοκυθόπιτα

Συστατικά:

1 κιλό κολοκυθάκια
150 γρ. τυριού τσενταρ τριμμένο στο χοντρό
2 κρεμμύδια
4 μίσχοι άνηθου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 αυγά
100 ml λαδιού
150 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος προετοιμασίας:

1. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε κύβους. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι, μέχρι να γίνει διαφανές. Αφήστε τα κρεμμύδια να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, περάστε το τυρί μέσω του τρίφτη
2. Καθαρίστε τα κολοκύθια (εάν είναι μαλακά, τότε δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τους σπόρους).
Τρίβουμε τα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ (δεν πρέπει να στραγγίζονται από το χυμό του).
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει καφέ.
Προσθέστε στο τριμμένο κολοκύθι τον ψιλοκομμένο άνηθο, το κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί τσένταρ , καρυκεύεστε καλά με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.
3. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε τα αυγά, το λάδι και χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός ελαφρά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ. Ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

4. Λιπάνετε ένα πυρέξ (20 x 28 cm) με λάδι, ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 200 ° C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


5. Απολαύστε με χαρά!

Μελιτζάνες φούρνου με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Μελιτζάνες φούρνου με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Υλικά συνταγής

  • 6-8 μελιτζάνες φλάσκες (1 1/2 κιλό)
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χαράζετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα τους. Πασπαλίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας με αλάτι και την αφήνετε σε σουρωτήρι για 20’ να ξεπικρίσει. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και τηγανίζετε τις άδειες μελιτζάνες. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο καλά. Ρίχνετε τον κιμά και τη σάρκα μελιτζάνας και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 15′-20′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στο τέλος ρίχνετε και τον μαϊντανό, αφήνετε 2′-3′ ακόμη στη φωτιά ανακατεύοντας και αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι.
  3. Τοποθετείτε τις άδειες μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο. Τις γεμίζετε με μια καλή στρώση από τη σάλτσα με τον κιμά, ρίχνετε τριγύρω σάλτσα, αν σας περίσσεψε, προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50′ περίπου προσέχοντας μήπως χρειαστούν ενδιάμεσα λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος του ψησίματος πρέπει να έχουν μείνει μόνο τη σάλτσα τους.

 

 

 

https://xrysoskoufaki.gr-http://www.icookgreek.com

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close