Τοπικές

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση . Σε κυκλοφορία και πάλι η Π.Ε.Ο Λαμίας – Λάρισας

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΥΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΛΟ

Από τα έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης που επικρατούν , καταγράφονται προβλήματα στην ΠΕΟ Λαμίας – Στυλίδας στο ύψος του Κόμβου Αγίας Μαρίνας ,  όπου λόγω των πλεοναζόντων νερών του χειμάρρου του Αυλακίου, έχει προσωρινά διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στο επαρχιακό δίκτυο από Μπράλο προς Αμφίκλεια , στο ύψος των Άνω Καλυβίων , όπου φερτά υλικά καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία.
Ήδη και στα δύο σημεία ενεργούν μηχανήματα  με την επίβλεψη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας  Φθιώτιδας.
Οι  οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει  να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει αυτή την ώρα τη Φθιώτιδα, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν οι δρόμοι και η συγκοινωνία διακόπηκε σε δύο τουλάχιστον σημεία. Νωρίτερα, ξεχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα και τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας, με συνέπεια να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Ήδη η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο και την εκτρέπει στην εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Ακόμη στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, στο ύψος του οικισμού ‘Ανω Καλύβια, υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από χείμαρρο, έχουν μείνει στο οδόστρωμα και έχουν διακόψει την κυκλοφορία. Ήδη κινούνται μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Φθιώτιδας προς το συγκεκριμένο σημείο για να απελευθερώσουν το δρόμο όταν το επιτρέψουν συνθήκες.

Εξάλλου σε άλλες δύο περιοχές στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώνονται παρόμοια προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν καθώς πρόκειται για δευτερεύον δίκτυο χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.

Γράφτηκε από τον Αργύρη Μπλόντζο

Δείτε την κατάσταση που επικρατούσε στο παρακάτω βίντεο:

Στο σημείο, βρέθηκε και η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου από την πρώτη στιγμή  καθώς και η  υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Στερεάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την Πολιτική Προστασία της Φθιώτιδας, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 το βράδυ και συνιστάται στους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε κυκλοφορία και πάλι η Π.Ε.Ο Λαμίας – Στυλίδας μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Λίγο μετά τις 4 η κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο είχε διακοπεί στο ύψος του κόμβου της Αγίας Μαρίνας, λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου στο  Αυλάκι.

Αστυνομικοί του Α.Τ Στυλίδας, του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων που γινόταν μόνο μέσα από την Νέα Εθνική Οδό.

Προβλήματα υπάρχουν και τους αγροτικούς δρόμους της περιοχής, που έχουν κοπεί.

Ο πρόεδρος του Αυλακίου Νίκος Τσικρικώνης, ο αντιδήμαρχος Στυλίδας Δημήτρης  Ψάρρης και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας Ζώης Πολύζος ενήργησαν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται.

 

Γράφτηκε από τον Αργύρη Μπλόντζο

https://tvstar.gr-http://www.lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close