Σημαντικές

Το μήνυμα του Τσίπρα κατά της τουρκικής προκλητικότητας (videos)

Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται.

 

Σε υψηλούς τόνους για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν από στρατιωτική σχολή στην Άγκυρα συνέστησε στους δόκιμους αξιωματικούς να είναι σε ετοιμότητα για επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη, αλλά και για «τις επιχειρήσεις για την παραβίαση των δικαιωμάτων μας σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο».
«Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται. Η Ε.Ε. πρέπει να έχει μια κοινή θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Σιμπίου της Ρουμανίας.
Σε ερώτηση σχετική με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, απάντησε: «Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα προάγει την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Συνεπώς, χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ».

Μήνυμα του Πρωθυπουργού κατά της τουρκικής προκλητικότητας

ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close