Συνταγές & Άλλα

Καλοκαιρινή Κολοκυθοτυρόπιτα στο Τηγάνι…και Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί

Καλοκαιρινή Πίτα στο τηγάνι

Καλοκαιρινή Κολοκυθοτυρόπιτα στο Τηγάνι…

Συστατικά:

250 γραμμάρια κολοκυθάκια
250 γραμμάρια τυρί φέτα
2 και μισό κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο σε σκόνη (αν δεν έχετε ψιλοκομμένο)
Φυσικο ανθρακούχο μεταλλικό νερό
500 γραμ. Κρούστα φύλλο (10 τεμ)

Εκτέλεση

Τρίψτε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια στο χοντρό και ρίξτε 1 κουταλιά αλάτι. Ανακατέψτε και
αφήστε τα για 10 λεπτά. Στύψτε τα καλά και βάλτε τα σε άλλο πιάτο και πετάξτε το νερό που έβγαλαν.
Επιστρέψτε τα στο μπολ και τρέψτε μέσα την φέτα. Αλατίστε αλλά προσέξτε εάν η φέτα σας είναι πολύ αλμυρή. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε.
Συνεχίστε και ρίξτε 2 κσ λάδι και το αυγό και αναμίξετε καλά.
Ξεχωρίστε 2 από τα φύλλα κρούστας και αφήστε στην άκρη. Τα υπόλοιπα κόψτε τα με ένα ψαλίδι ή με τα χέρια σε κομματάκια. Βάλτε λίγα λίγα σε ένα μπολ και ραντίστε με λάδι ανακατέψτε έτσι ώστε να λαδωθούν καλά όλα τα κομμένα φυλλαράκια.
Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και στρώστε ένα απο τα δύο φύλλα που κρατήσατε.

Στρώστε το 1/6 της ποσότητας των φύλλων ραντίστε με 2 κσ μεταλλικό νερό και ρίξτε
2-3 κουταλιές από την γέμιση. Επαναλάβετε άλλη μια φορά την διαδικασία (κομματάκια φύλλου – μεταλλικό νερό – γέμιση) και τελειώστε με κομματάκια φύλλου και μεταλλικό νερό.
Σκεπάστε την πίτα με το φύλλο που κρέμεται έξω από το τηγάνι ραντίστε με μεταλλικό νερό και ετοιμάστε άλλο ένα ίδιο τηγάνι με το άλλο φύλλο που κρατήσατε. Σκεπάστε με μεβρανη και αφήστε για 10 λεπτά.
Βάλτε μετά τα τηγάνια σας σε χαμηλή φωτιά 17-20 λεπτά σκεπασμένα. Με την βοήθεια
ενός πιάτου γυρίστε την πίτα από την άλλη πλευρά μέσα το τηγάνι και αφήστε για άλλα
15 λεπτά και είναι έτοιμες.

Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί

Κολοκυθοκεφτέδες

Συστατικά

3 και μισά φλιτζάνια τριμμένα κολοκύθια
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. Αποξηραμένη μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
Ψιλοκομμένα 2 κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι (55g) βούτυρο (λιωμένο)
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Τρίβουμε τα κολοκύθια και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και αφήστε το για 10 λεπτά, το αλάτι θα απελευθερώσει την περίσσεια νερού από τα κολοκύθια, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια για να συμπιέσετε και να στραγγίξτε το υπερβολικό νερό.
Μόλις τα συμπιεσμένα κολοκύθια βρίσκονται σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε αλεύρι, μαγιά, μπέικιν πάουντερ, θρυμματισμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ανακατεύουμε μαζί.
Στη συνέχεια, προσθέστε λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, μόλις ζεσταθεί χρησιμοποιήστε μια σέσουλα παγωτού για να πάρετε μερίδες ακόμη και βάλτε στο τηγάνι, μπορούσα να κάνω 4 κάθε φορά, αφήστε τα να τηγανιστούν για λίγα λεπτά και γυρίστε τους περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά επαναλάβετε με την επόμενη παρτίδα

Καλή Επιτυχία

 

https://xrysoskoufaki.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close