ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΟΜΩΝΥΜΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Είναι αδύνατο να μιλήσεις για τις επιχειρήσεις «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» , χωρίς να κάνεις αναφορά στη περιοχή του Γοργοπόταμου.

Γιατί τελικά ο «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» στο Γοργοπόταμο είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή σχεδόν όσο και η γέφυρα του Γοργοπόταμου.

Ο δυτικός συνοικισμός των Αλεπόσπιτων όπως λεγόταν αρχικά , που βρίσκεται στην παραποτάμια περιοχή του Γοργοπόταμου και σήμερα φέρει το όνομά του, βρίσκεται μόλις 8 χλμ έξω από τη Λαμία και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο για την ιδιαίτερη ομορφιά του. Άφθονο πράσινο, τρεχούμενα νερά και καλό φαγητό…

Εκεί βρίσκεται και η ομώνυμη γέφυρα .

Ήταν το πιο δύσκολο ,  το πιο απόκρημνο και ταυτόχρονα το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής του τρένου και ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς . Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1906 , έχει μήκος 211 μέτρα και ύψος 100. Δεσπόζει επιβλητικά στο τοπίο και συνοδεύεται από μια ένδοξη σελίδα της Ελληνικής ιστορίας  αποτελώντας στο παρελθόν άλλοτε σύμβολο συνεργασίας ,  και άλλοτε  διχασμού, με την ανάλογη πολιτική φόρτιση  στη διάρκεια του χωροχρόνου.

Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η γέφυρα του Γοργοπόταμου ανέκαθεν γοήτευε τους επισκέπτες της περιοχής.

 

Με θέα τη γέφυρα το 1938, ο Σπύρος Τεμπέλης ξεκινά την πρώτη επιχείρηση στη περιοχή, μια μικρή χασαποταβέρνα, αρχίζοντας μια πορεία που έμελλε να συνδέσει το όνομα «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» , με το ιστορικό χωριό του Γοργοποτάμου.

Το 1978 η ταβέρνα επεκτείνεται και με μοναδικές γεύσεις παραδοσιακής κουζίνας μπορεί να ικανοποιήσει τον τυχερό επισκέπτη.

Το 1982 η επιχείρηση παράλληλα με την εστίαση ,επεκτείνεται και στο τομέα της διαμονής με το ξενοδοχείο «ΤΕΜΠΕΛΗΣ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ» ,που το 2001 αλλάζει κυριολεκτικά μορφή και μετατρέπεται σε έναν πρότυπο χώρο  διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με τα καλύτερα υλικά , έπιπλα και συσκευές.
Έτσι , 24 δωμάτια κλιματιζόμενα με τηλεόραση, τηλέφωνο και ανατομικά στρώματα είναι στη διάθεση όσων θελήσουν να παραμείνουν στην περιοχή για πολύ ή λίγο.

 

Αλλά το πιο δυνατό σημείο της επιχείρησης εξακολουθεί να είναι η εστίαση. Αίθουσες φαγητού , εκδηλώσεων κάθε είδους αλλά και εξωτερικοί χώροι δίπλα στο ποτάμι προσφέρονται για να απολαύσετε σε κάθε περίσταση καλό ποιοτικό φαγητό και φυσικά για διασκέδαση με χορό και τραγούδι από γνωστούς καλλιτέχνες. Κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις βρίσκουν στέγη στον «ΤΕΜΠΕΛΗ» στο Γοργοπόταμο που συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία .

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close