Συνταγές & Άλλα

Πρωτεϊνική σαλάτα με ψημένα ρεβίθια & αβοκάντο- και-Πίτες με ψητά ρεβίθια και λαχανικά

Γυρνάς κουρασμένη και θες μια εύκολη πρωτεϊνική σαλάτα για βραδινό, που να μπορείς να πάρεις την επόμενη στη δουλειά, χωρίς να καταναλώσεις κρέας και να γίνεται σε 30 λεπτά; Η απάντηση αυτή τη φορά, έρχεται από τα ψητά ρεβίθια, μια φυτική πρωτεΐνη που δεν περίμενες να τα δοκιμάσεις με αυτό τον τρόπο.

Υλικά:

200 γραμμάρια έτοιμα βρασμένα ρεβίθια

Λάδι

Αλατοπίπερο

Ρίγανη

Σαλάτα (σπανάκι, ρόκα κλπ)

Αγγούρι

Τοματίνια

Αβοκάντο

Deryn Macey

in the making:

Σε ένα χαμηλό ταψάκι απλώνεις λαδόκολλα, τα βρασμένα ρεβίθια (που έχεις από κατάψυξη), λάδι, ρίγανη και αλατοπίπερο και ψήνεις για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου.

Μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια, πλένεις τα σαλατικά και τα λαχανικά σου, τα ψιλοκόβεις και τα ρίχνεις σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, καθαρίζεις το αβοκάντο. Μόλις είναι έτοιμα τα ρεβίθια τα προσθέτεις στο μπολ μαζί με λάδι και επιπλέον αλάτι αν χρειάζονται τα λαχανικά, ανακατεύεις και έτοιμη!

Πώς να ετοιμάσεις ρεβίθια και να έχεις πάντα στην κατάψυξη

Τα ρεβίθια πρωταγωνιστούν πλέον σε πολλές συνταγές και πιάτα, είναι μια πλούσια φυτική πρωτεΐνη και μπορείς να τα μαγειρέψεις με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα: Για να τα μαγειρέψεις χρειάζονται πολύ προετοιμασία και ώρες.

Πώς μπορείς να ετοιμάσεις μια μεγάλη ποσότητα ρεβιθιών και να τα συντηρήσεις στην κατάψυξη:

  • Βάλε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη από το βράδυ και άστα να μουλιάσουν για 8-10 ώρες.
  • Αφού μουλιάσουν, βράσε τα ρεβίθια για περίπου 45 λεπτά.

Για να τα καταψύξεις:

Στράγγισε αρκετή ώρα τα ρεβίθια. Άπλωσε τα σε μια λαδόκολλα, σκέπασε τα και βάλε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Αφού παγώσουν εντελώς, βάλε τα σε μια freezer bag και μπορείς να τα αφήσεις κατάψυξη έως 3 μήνες.

Έτσι, θα έχεις πάντα έτοιμα ρεβίθια που χρειάζεσαι για να κάνεις χούμους, ψητά σαν σνακ ή υλικό για σαλάτα, φαλάφελ και ό,τι άλλο θες. Έτσι θα μειώσεις κατά πολύ τον χρόνο προετοιμασίας του φαγητού που απαιτεί ρεβίθια.

Πίτες με ψητά ρεβίθια και λαχανικά

Ψητά ρεβίθια με ντομάτα και μαρούλι. Τα όσπρια θα αντικαταστήσουν το κρέας σε μία κατά τα άλλα κλασική πίτα. Μπορείς να πειραματιστείς με την ποσότητα των μπαχαρικών αν θες λιγότερο ή περισσότερο πικάντικο το πιάτο σου. Επιπλέον μπορείς να διαλέξεις λαχανικά και sauce που προτιμάς περισσότερο γευστικά. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Τι θα χρειαστείς:

400 γρ ρεβύθια σε κονσέρβα ή 1 ½ κούπα βρασμένα ρεβίθια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι πιπέρι

1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1/4 κουταλάκι αλάτι

4 πίτες

1 κούπα τζατζίκι

1/4 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 μαρούλια

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα όσπρια με το λάδι, την πάπρικα, τα πιπέρια και το αλάτι. Σε ένα ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε τα ρεβίθια. Ψήσε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα.

Άπλωσε λίγο τζατζίκι σε κάθε πίτα, μετά πρόσθεσε από μία κουταλιά με τα ψημένα ρεβίθια και στη συνέχεια τα λαχανικά. Αν θες πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

 

eatured photo: Vegan Gluten-Free Life

https://www.savoirville.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close