Τοπικές

Και τρίτο διοικητικό πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς μέσα σε διάστημα λίγων ημερων.

Επιβλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13-08-2020 κι άλλο Διοικητικό πρόστιμο για φέτος για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικου χώρου, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Φθιώτιδος.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 225 ευρώ σε μία κάτοικο που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικου χώρου πλησίον της οικίας της.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Δ. Δ. Φτέρης του Δήμου Μακρακώμης όπου η εν λόγω κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικο χώρο πλησίον της οικίας της με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή. Στο συμβάν έφθασε άμεσα η υπηρεσία μας με τρία (3) οχήματα και έξι (6) ανδρες, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού δεν υπήρξε πρόβλημα από την πυρκαγιά.

Ωστόσο όμως και σύμφωνα με τα οριζομενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 επιβλήθηκε το προβλεπόμενο Διοικητικό πρόστιμο ύψους 225 ευρώ.

Ο  διοικητής της Π.Υ. στη  Φθιώτιδα, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά σε όλους τους συμπολίτες μας ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και επιβάλλονται Διοικητικά πρόστιμα για κάθε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, ακόμη και όταν αυτή δεν έχει επεκταθεί ή δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

Η ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και κάθημερινα γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Νομού Φθιώτιδος.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close