Τοπικές

KΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι προσωρινοί διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αφορά ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδιοργάνωσης των δομών εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της Πέμπτης 13/6, στη Φθιώτιδα οι νέοι Διευθυντές εκπαίδευσης είανι η Γιώτα Σιδερά – Χουλιάρα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ο Κώστας Αργυρόπουλος για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αναλυτικά όλοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης για τη Στερεά Ελλάδα στον παρακάτω πίνακα:

Υπογράφηκε  από την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως η απόφαση με την οποία ορίζονται οι 116  προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη Φθιώτιδα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε η Σιδερά Χουλιάρα και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Κώστας Αργυρόπουλος .

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του υπουργείου Παιδείας η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

 Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης.

 Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Η υπουργός Παιδείας   Νίκη Κεραμέως, με δηλωσή της ευχήθηκε  καλή επιτυχία στους προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης εν όψει και των προκλήσεων της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά. ”Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά το Συμβούλιο Επιλογής που εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και να υποβάλει την εμπεριστατωμένη του εισήγηση ”.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑ ΠΔΕ

Η μέριμνα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι  η  αποκατάσταση του κομματικού κράτους, ο απόλυτος έλεγχος του υπηρεσιακού δικτύου των στελεχών εκπαίδευσης και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Αυτό καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ , σχολιάζοντας την επιλογή των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης και τονίζει τα εξής:

Παράτασης της θητείας:  Η αιφνιδιαστική, και μετά την μόλις προ ενός μηνός παράτασης της θητείας τους,παύση των υπηρετούντων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο διορισμός νέων δεν αποτελεί μια τυπική υπηρεσιακή πράξη. Θα υπάρξει, ως συνήθως, αόριστη και γενικόλογη αυτή τη φορά, η επίκληση κριτηρίων αξιοκρατίας, τεκμηρίων αριστείας, ευδόκιμης υπηρεσίας. Εκείνο που ορίζει την αυστηρή πολιτική σκοπιμότητα της διαδικασίας αντικατάστασης των Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν είναι παρά η διαγραφή κάθε στοιχείου που προσέδιδε δημοκρατικά τεκμήρια νομιμοποίησης της όλης διαδικασίας. Αυτές ακριβώς οι διαδικαστικές εγγυήσεις δημοκρατικής ταυτότητας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι που είναι ασύμβατες με την λογική οικοδόμησης του κομματικού κράτους.

Οι απερχόμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης:  Οι υπηρετούντες Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέχθηκαν με βάση κριτήρια εκπαιδευτικά και υπηρεσιακά, με τη συμμετοχή αιρετών εκπαιδευτικών στα συμβούλια επιλογής και την αποφασιστικής σημασίας γνώμη του ευρύτατου εκλεκτορικού σώματος των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων. Κριτήριο αποφασιστικό δεν μπορούσε να αποτελεί η πολιτική  / κομματική ταυτότητα κανενός και καμιάς.

Η αποτελεσματικότητα:  Η διοικητική και υπηρεσιακή αποτελεσματικότητα του συστήματος ανάδειξης Διευθυντών εκπαίδευσης, δοκιμάσθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Δοκιμάσθηκε με επιτυχία, με γενικό αποτύπωμα την αλλεπάλληλη έκπληξη της πλήρους λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς, την εμπέδωση του τρωθέντος κλίματος δημοκρατίας, εργασιακής ασφάλειας και εκπαιδευτικής υπευθυνότητας στις σχολικές κοινότητες.

Πηγή:esos
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close