Νέες Κυκλοφορίες

Γιώργος Καζαντζής: «Μικρή Σουίτα»

Το ρεπερτόριο του «Πολύτροπον» βρίσκει την ψηφιακή του στέγη στο Ogdoo Music Group.

Ο δίσκοι του «Πολύτροπον» που έχουν αναρτηθεί ως τώρα στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ogdoo Music Group είναι αυτός του Δημήτρη Ζερβουδάκη «Στα χαμηλά και στα ψηλά», η «Ίσαλος γραμμή» και «Ευριπίδη Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Γιώργου Καζαντζή και τα «Διόδια» του Σταύρου Σιόλα.

Έπειτα ακολούθησαν οι δίσκοι του Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Του έρωτα και τ’ ουρανού» και “Faux Bijoux” και ο δίσκος της Μελίνας Κανά με τίτλο «Μελίνα Κανά & Ο γόης του Θησείου».

Ο Γιώργος Καζαντζής εκτός από εξαιρετικός συνθέτης, ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του, είναι και ο δημιουργός μιας πολύτιμης κυψέλης του ελληνικού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη, της δισκογραφικής εταιρείας «Πολύτροπον».

Το «Πολύτροπον» με τις σημαντικές του εκδόσεις και την προσφορά του ως φυτώριο και στέγη σημαντικών καλλιτεχνών αποτελεί εδώ και δύο δεκαετίες αντίβαρο στην αθηναϊκή δισκογραφική μονοκρατορία, επιτελώντας σπουδαίο έργο στην πολιτιστική ζωή.

Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε διπλό cd ««Μικρή Σουίτα» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2014, τη μουσική που εμπεριέχουν τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της.
Δεκαέξι ποιήματα της Κικής Δημουλά, παρουσιάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στη «Μικρή Σουίτα»
Kazantzis Dimoula Cover Τ
Η αξέχαστη ποιήτρια, σε διαρκή διάλογο με τη μουσική, απαγγέλλει με τον μοναδικό τρόπο που έχουν οι ποιητές να αφηγούνται το έργο τους.

 

Τα ορχηστρικά θέματα έχουν συμφωνικό χαρακτήρα με στοιχεία της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης, αλλά και τη σύγχρονη ματιά του συνθέτη.

Η «Μικρή Σουίτα¨έχει αποτυπωθεί σε ένα διπλό CD όπου στο πρώτο μέρος απολαμβάνουμε την αλληλεπίδραση ποίησης και μουσικής και στο δεύτερο τις επτά συνθέσεις ως αμιγώς ορχηστρικό έργο, ενώ το δημιούργημα τελειώνει με την Κική Δημουλά να διαβάζει με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο.

H ενορχήστρωση έχει γίνει από τον Γιώργο Καζαντζή.

Στο ένθετο η ποιήτρια σημειώνει:
«Αντί ευχαριστιών. Θεωρείται ότι η ποίηση εμπεριέχει τη δική της μουσική. Αν αυτό συμβαίνει κατά έναν τρόπο – χαμηλόφωνο οπωσδήποτε- και στη δική μου ποίηση, η μουσική του Γιώργου Καζαντζή που συνοδεύει όσα ποιήματα κατ ’επιλογήν του διαβάζω σ’ αυτόν τον δίσκο, όχι απλώς δεν συγκρούστηκε με την υπάρχουσα, όχι δεν την εκτόπισε για να επικρατήσει, αλλά με μεγάλο σεβασμό και ευγένεια την ενθάρρυνε ν’ ακουστεί, ενισχύοντας διακριτικά τη φυσικότητά της. Τον ευχαριστώ θερμά, όσο και τον Γιώργο Κορδομενίδη που επιμελήθηκε αυτή την παραγωγή».

Η ιστορία της συνεργασίας της δισκογραφικής εταιρείας «Πολύτροπον» με το Ogdoο Music Group είναι σε πλήρη εξέλιξη, μείνετε συντονισμένοι!

www.ogdoo.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close