Τοπικές

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Επιπλέον 10 εκατομμύρια για τα αδέσποτα από το «Φιλόδημος ΙΙ»

Με νέα τροποποίηση, την τρίτη κατά σειρά, το «Φιλόδημος ΙΙ» επαναφέρει επιπλέον 10 εκατομμύρια για τα αδέσποτα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τροποποίηση στην Πρόσκληση Χ του «Φιλόδημος ΙΙ», που αφορά στην «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

 

Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Στην Ενότητα 2 «Οικονομικά Στοιχεία της Πρόσκλησης» αυξάνεται κατά 10 εκατομμύρια ο συνολικός προϋπολογισμός, φθάνοντας τα 25 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Πρόσκληση για τα αδέσποτα είχε εκδοθεί στις 3 Ιουνίου 2019, με προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ.

Τι προβλέπεται για τους Δήμους και τα αδέσποτα

Σύμφωνα με την πρόσκληση, αφορούσε στη «χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης.

Βασικοί στόχοι είναι η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών με σκοπό την αδειοδότησή τους και τη νόμιμη λειτουργία τους καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.»

Φωτογραφία από Isa KARAKUS από το Pixabay

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, στις 7 Νοεμβρίου 2019, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο προϋπολογισμός είχε μειωθεί κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων.

Πλέον ο προϋπολογισμός για τα αδέσποτα ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια.

Η ουσία βέβαια είναι πώς διαμοιράζονται τα ποσά στους Δήμους και πώς τα διαθέτουν οι ίδιοι για τα αδέσποτα στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ freepik

Διότι, όπως γνωρίζουμε, στην πραγματικότητα, πλην κάποιων εξαιρέσεων, κάθε άλλο παρά ασχολούνται ουσιαστικά οι δημοτικές αρχές με τη διάσωση και ευζωία των αδέσποτων…

https://www.zoon.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close