Διατροφή & Υγεία

Υλικά και σκεύη της κουζίνας που πρέπει να πετάξετε τώρα

Το "υποπτο" τυρί και άλλα πολλά.........

 

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί μπροστά στο ανοιχτό ψυγείο και αναρωτιέστε για το αν πρέπει να αφήσετε λίγο ακόμα τα αυγά ή το ύποπτο τυρί, που πήρατε πριν καιρό ή αν πρέπει να πετάξετε άμεσα το πολυκαιρισμένο ξύλο κοπής; Παρακάτω θα σας λυθούν οι απορίες ως προς συγκεκριμένες τροφές αλλά και εργαλεία της κουζίνας που πρέπει να ξεφορτωθείτε τη σωστή στιγμή.

Το σφουγγάρι. Μπορεί να το βράζετε ή να το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το καθαρίσετε. Προτείνεται από τους ειδικούς να αλλάζουμε σφουγγάρι συχνά, ή ακόμα καλύτερα να καθαρίζουμε με χαρτοπετσέτες ή πανάκια.

Ξεχασμένα περισσεύματα. Αν τα βλέπετε στο ψυγείο, αλλά δεν θυμάστε πότε τα μαγειρέψατε, πετάξτε τα. Τα περισσεύματα πρέπει να καταναλώνονται το πολύ έως και 3 με 4 μέρες μετά.

Τροφές που έχουν πιάσει πάγο. Αν βλέπετε ότι έχουν πιάσει κρυσταλλάκια, πάγο ή δείχνουν πολύ ξερές, δεν πρόκειται να έχουν καλή γεύση.

Ανοιχτές συσκευασίες ζωμών. Ο ζωμός λαχανικών και κοτόπουλου έχει αρκετά σύντομη ημερομηνία λήξης.

Παλιά μπαχαρικά. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα μπαχαρικά χάνουν τη γεύση και τις ιδιότητές τους μετά από ένα χρόνο. Η άνοιξη είναι μία σωστή στιγμή να εξετάσετε τι υπάρχει στο ντουλάπι σας.

Κρόκοι και ασπράδια. Αν ξεχωρίζετε τα αυγά στα δύο υλικά τους, προσοχή: πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε ή να τα αφήσετε στο ψυγείο έως και 24 ώρες.

Ξύλο κοπής με γρατζουνιές. Δεν έχει σημασία αν είναι ξύλινο ή πλαστικό. Αν έχει πολλές ρωγμές, είναι ώρα να το πετάξετε. Τα βακτήρια ζουν σε τρύπες και είναι δύσκολο να το καθαρίσετε επαρκώς αν είναι γεμάτο με αυτές.

Κρέας με έντονη μυρωδιά. Αν μπορείτε να το μυρίσετε ενώ είναι μέσα στη συσκευασία του, μην παίρνετε το ρίσκο. Αν το καταναλώσετε μετά την ημερομηνία λήξης, μπορεί να καταλήξετε με τροφική δηλητηρίαση.

Ξεκαθαρίζοντας και καθαρίζοντας ταυτόχρονα, είναι μια καλή ευκαιρία για περισσότερη τάξη και οργάνωση της κουζίνας.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: vita.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close