Συνταγές & Άλλα

Γιατί δεν ήξερα αυτή τη συνταγή πριν; Λάχανο και αυγά.

Λάχανο και αυγά.  Για αυτή τη συνταγή χρειάζεστε: – 200 γρ  λάχανο – 80 γραμμάρια αλεύρι – 3 αυγά – κρεμμύδια – ηλιέλαιο

Πίτα λάχανου

Για αυτήν τη συνταγή χρειάζεστε:

200 γραμμάρια λάχανου
80 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
Κρεμμύδια
ηλιέλαιο

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Ψιλοκόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στο λάχανο.
3. Πιπερώνουμε πολύ καλά
4. Σπάμε 3 αυγά ρίχνουμε πιπέρι τα χτυπάμε και τα προσθέτουμε μέσα στο λάχανο.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
6. Λαδώνουμε ένα τηγάνι ελαφρώς και το βάζουμε στην φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.
7. Σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά για 15-20 λεπτά.
9. Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τον τρόπο που βλέπετε στις φωτό και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά

10 Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και είναι έτοιμο

 

Αλμυρή Πίτα με Λάχανο και Φέτα

Υλκά

1 φλυτζ.τσαγιου αλέυρι
1/4 Τριμμένο λάχανο από ένα μετριο λάχανο
1 κρεμμυδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
200 γρ τριμμένη φέτα (εγω δεν έβαλα φέτα)
100 γρ βουτυρο λιωμένο
1 ποτήρι του κρασιου γάλα κεφιρ
1 κγ μπεικιν παουντερ
1 κγ αλάτι
1/4 κγ λευκο πιπέρι
Δυσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις και αέρα

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά και σε λίγο αρχίζω να ρίχνω και το αλεύρι λίγο λίγο ενώ το μίξερ δουλεύει(σε 4 δόσεις) και συνεχίζω το χτύπημα.
Στην συνεχεία και εφόσον έχω χτυπήσει για 1 λεπτό προσθέτω το αλάτι και μετά το γάλα και το μπεκιν παουντερ και χτυπάω για 2-3 λεπτά ακόμη.
Μετά σταματάω να χτυπάω και ρίχνω μέσα το λάχανο πιπέρι κρεμμύδι, δυοσμο και ανακατεύουμε με μια μαριζ να ομογενοποιηθει το μείγμα, προς το τέλος ρίχνω και το βούτυρο και ανακατεύω.
Σε μία φόρμα 25-30 εκ στρωμένη με χαρτι ψησίματος την βουτυρώνω στα πλαϊνά και αδειάζω το μείγμα και το ισιώνω.
Την βάζω στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά
Την βγάζω από το φούρνο και σερβίρω

ΠΗΓΗ

https://xrysoskoufaki.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close