Σπίτι

Κάντε Αυτό Κάθε Μέρα και δεν θα Χρειαστεί να Χαραμίζετε τα Σαββατοκύριακά σας στο Καθάρισμα του Σπιτιού!

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν για να ξεκουραζόμαστε, να χαλαρώνουμε και να κάνουμε όλα όσα δεν μπορούμε να κάνουμε τις καθημερινές. Σίγουρα πάντως δεν υπάρχουν για να κάνουμε κατά τη διάρκειά τους τις δουλειές του σπιτιού.

Για να έχετε το σπίτι σας πεντακάθαρο τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να αφιερώνετε τις καθημερινές 15-20 λεπτά την ημέρα στο καθάρισμα του σπιτιού.

Καταρχάς ξεκινήστε κάνοντας τα παρακάτω κάθε μέρα. Δεν θα σας πάρουν πάνω από μερικά λεπτά.

Στεγνώνετε τους τοίχους, το πάτωμα και την πόρτα της ντουζιέρας μετά από κάθε ντους.

Πλένετε τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα.

καθάρισμα

Για να είστε κάπως έτσι τα Σαββατοκύριακα, κάντε αυτά τις καθημερινές.

Σκουπίζετε το πάτωμα της κουζίνας μετά το μαγείρεμα αν είναι απαραίτητο.

Κρεμάτε τα ρούχα σας αφού επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά.

Καθαρίζετε τους πάγκους και το τραπέζι της κουζίνας.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟ 15 ΛΕΠΤΑ

Έπειτα, μια φορά την εβδομάδα κάνετε τα ακόλουθα:

Αφιερώνετε 20 λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε τις παρακάτω δουλειές. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αφιερώσετε 40 λεπτά μια μέρα για να κάνετε δύο δουλειές και να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

καθάρισμα

Αφιερώνετε 20 λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε μερικές δουλειές.

Συγκεκριμένα:

  • Καθαρίστε τους καθρέφτες.
  • Ξεσκονίστε.
  • Σκουπίστε.
  • Σφουγγαρίστε.
  • Καθαρίστε το ψυγείο.
  • Καθαρίστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές.
  • Καθαρίστε το μπάνιο σας.

Εμείς, σας λέμε τι μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να είστε χαλαροί το Σαββατοκύριακο. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε το πρόγραμμα.

καθάρισμα

Δείτε το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει ενδεικτικά για εσάς.

Δευτέρα: Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους καθρέφτες του σπιτιού.

Τρίτη: Καθαρίστε το ψυγείο, πετάξτε από αυτό ό,τι έχει χαλάσει και κάντε ένα καλό καθάρισμα στις συσκευές της κουζίνας που χρειάζονται καθάρισμα.

Τετάρτη: Σκουπίστε όλο το σπίτι.

Πέμπτη: Σφουγγαρίστε όλο το σπίτι.

Παρασκευή: Καθαρίστε το μπάνιο.

10 Πράγματα που Τρώγονται θα Κάνουν το Καθάρισμα του Σπιτιού σας πιο Εύκολο


10 Πράγματα που Τρώγονται θα Κάνουν το Καθάρισμα του Σπιτιού σας πιο Εύκολο

Τρώγονται αλλά και συντελούν στο καθάρισμα του σπιτιού με τον πιο φυσικό τρόπο. Δείτε ποια είναι και ξεκινήστε να τα αντιλαμβάνεστε πλέον με άλλο τρόπο. 

Τουλάχιστον, δέκα πράγματα από την κουζίνα εξυπηρετούν περισσότερους από το σκοπό που έχουμε στο μυαλό μας και μπορούν να βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού με πιο φυσικό τρόπο αλλά και να κρατήσουν την τσέπη μας λιγότερο ανάλαφρη.

Τρώγονται αλλά και καθαρίζουν. Γνωρίστε τα και δοκιμάστε τα.

Λεμόνι Αντιμετωπίστε τη δυσοσμία στον νεροχύτη βάζοντας μια κούπα λεμονιού στο σιφόνι. Την υπόλοιπη μισή κούπα του λεμονιού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τα άλατα στη βρύση και το νεροχύτη.

Λεμόνι για τις δυσοσμίες και τα άλατα.

Λεμόνι για τις δυσοσμίες και τα άλατα.

Μπανάνα Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε μια μπανάνα μην ξεχάσετε να κρατήσετε τη φλούδα της. Όχι, δεν θα είναι για το πάτωμα παγίδες αλλά το τέλειο γυάλισμα των ασημικών σας. Μια πάστα από φλούδα μπανάνας και με λίγο νερό μπορεί να κάνει θαύματα.

Μπανάνα για το γυάλισμα των ασημικών.

Μπανάνα για το γυάλισμα των ασημικών.

Αν μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να πετάτε τις μπανανόφλουδες στα σκουπίδια, καιρός να σταματήσετε. Δείτε 7 εναλλακτικές χρήσεις τους που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Λίπασμα για φυτά Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά λιπάσματα κυρίως για τα τριαντάφυλλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες σαν λίπασμα. Κόψτε τις φλούδες σε λωρίδες μήκους 2-3 εκ. και θάψτε τις μέσα στο χώμα κοντά στις ρίζες. Επειδή οι φλούδες βιοδιασπώνται εύκολα και γρήγορα, απελευθερώνουν μαγνήσιο, κάλιο και διάφορα μέταλλα τα οποία κάνουν πολύ καλό στα τριαντάφυλλά σας. 

Επιδιόρθωση CD Πάρτε το αγαπημένο σας CD που φαίνεται να χάνει ελαφρώς όταν το βάζετε στο CD player και τρίψτε την επιφάνειά του με τη φλούδα μιας μπανάνας. Στη συνέχεια σκουπίστε, καθαρίστε με ένα καθαριστικό για γυάλινες επιφάνειες, σκουπίστε και πάλι και το CD σας είναι έτοιμο για χρήση!

Μάθετε, επίσης, πιο είναι το καλύτερο νερό για να ποτίζετε τα λουλούδια σας.

Παράσιτα στοπ Επίσης η μπανανόφλουδα απομακρύνει και τα παράσιτα από τα φυτά σας. Αν κάποιο από αυτά έχει πιάσει ψείρες μπορείτε να θάψετε φλούδες τις οποίες έχετε ψιλοκόψει πρώτα σε βάθος 3-5 εκ. στο χώμα γύρω από το φυτό.

Φακελάκια τσαγιού Ετοιμάσατε το τσάι σας και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε; Καλά κάνατε! Κρατήστε όμως το φακελάκι του τσαγιού που μόλις φτιάξατε καθώς είναι το τέλειο βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες.

Φακελάκια τσαγιού για φυσικό βερνίκι ξύλου.

Φακελάκια τσαγιού για φυσικό βερνίκι ξύλου.

Καρύδι Για τις γρατζουνιές στις ξύλινες επιφάνειες δεν χρειάζεται άλλο να ανησυχείτε αφού τρίβοντας τη σάρκα ενός καρυδιού πάνω σε αυτές οι γρατζουνιές θα εξαφανιστούν από τα έλαια που θα απελευθερωθούν από τον καρπό.

Καρυδόψιχα για τις γρατζουνιές.

Καρυδόψιχα για τις γρατζουνιές.

Οι Συμβουλές των «Παλιών» για Τέλειο Καθάρισμα

Καλαμπόκι Σε ένα λεκέ πάνω στο χαλί μια μικρή ποσότητα από άμυλο καλαμποκιού θα εξαφανίσει τον λεκέ μετά από 30’. Αυτό θα πει σούπερ φυσικό καθαριστικό!

Άμυλο καλαμποκιού για τους λεκέδες στα χαλιά.

Άμυλο καλαμποκιού για τους λεκέδες στα χαλιά.

Καφές Ρίξτε μια ποσότητα καφέ στον κάδο των απορριμμάτων πριν βάλετε τη σακούλα και απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τη δυσοσμία στο ψυγείο. Μια ποσότητα καφέ μέσα σε ένα μπολάκι θα απορροφήσει τις οσμές που υπάρχουν σε αυτό.

Καφές για τις δυσάρεστες οσμές.

Καφές για τις δυσάρεστες οσμές.

4 Απίστευτα Tips για Σπίτι Χωρίς Καθόλου Σκόνη

Αγγούρι Δροσερό και υπέροχο μέσα στις σαλάτες υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι δεν είναι ο μοναδικός. Είναι υπέροχο γιατί χρησιμεύει ως απόλυτα φυσικό καθαριστικό των λεκέδων στους τοίχους αλλά και ως φυσικό προϊόν γυαλίσματος inox επιφανειών.

Αγγούρι για λεκές στους τοίχους και γυάλισμα inox επιφανειών.

Αγγούρι για λεκές στους τοίχους και γυάλισμα inox επιφανειών.

Ψωμί Χρησιμοποιήστε μπαγιάτικο ψωμί για να καθαρίσετε τον μύλο του καφέ. Θα απορροφήσει στη στιγμή όλα τα υπολείμματα και κάθε κοπή πλέον θα σας προσφέρει κόκκους  πραγματικά φρεσκοκομμένου καφέ. Δείτε μερικές απίστευτες κι όμως αληθινές οικιακές χρήσεις με το ψωμί!

Καφές για το καθάρισμα του μύλου του καφέ.

Ψωμί για το καθάρισμα του μύλου του καφέ.

Αλάτι Το αλάτι προκαλεί τη δημιουργία σκουριά στα μέταλλα και αυτό είναι γνωστό. Το ίδιο όμως βοηθά και στην αντιμετώπιση της σκουριάς. Αυτά είναι τα παράλογα της χημείας! Η ανάμειξη αλατιού με χυμό λεμονιού βοηθά στην αποκατάσταση μιας σκουριασμένης επιφάνειας και προσφέρει και πάλι λάμψη σε αυτή. Δείτε ακόμη 7 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε Μόνο με Αλάτι.

Αλάτι ενάντια στην σκουριά.

Αλάτι ενάντια στην σκουριά.

Καλαμάκια: Δεν Πάει ο Νους σας τι Μπορείτε να Κάνετε με Αυτά

Ελαιόλαδο Σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε απόφαση να πετάξετε την ταλαιπωρημένη και θαμπή πλέον από τη χρήση κατσαρόλα σας. Μπορεί απλώς να χρειάζεται ένα γρήγορο πέρασμα με ελαιόλαδο και αλάτι. Μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά μπορούν να κάνουν την κατσαρόλα σας και πάλι καινούρια.

Ελαιόλαδο για τις παλιές κατσαρόλες.

Ελαιόλαδο για τις παλιές κατσαρόλες.

 

https://spirossoulis.com

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close