Τοπικές

Βγήκαν στη Λαμία τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.

Το πρώτο τους δρομολόγιο, έστω και δοκιμαστικό έκαναν στη Λαμία  τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα μικρά λεωφορεία κινήθηκαν στην λεωφόρο Ελευθερίας προσελκύοντας τα βλέμματα όσων βρίσκονταν στον ποδηλατόδρομο το απόγευμα.

Μάλιστα περιπολικό του τμήματος τροχαίας Λαμίας συνέδραμε στο δρομολόγιο και την ίδια ώρα οι αστυνομικοί ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για τις αλλαγές που υπάρχουν στην λεωφόρο Ελευθερίας αφού πλέον τα δύο τμήματα της έχουν μονοδρομηθεί.

Στο πλάισιο αυτό αποφασίστηκε να γίνει μονοδρόμηση των δύο ρευμάτων της Λεωφ. Ελευθερίας από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας έως την οδό Άρη Βελουχιώτη. Το ρεύμα κυκλοφορίας βόρεια της υφιστάμενης νησίδας θα κινείται με κατεύθυνση από την οδό Σανταρόζα προς την οδό Άρη Βελουχιώτη (δυτικά), ενώ το ρεύμα νότια της νησίδας θα κινείται από την οδό Άρη Βελουχιώτη και ανατολικά προς την Λεωφ. Δημοκρατίας.

Αποφασίστηκε να καθιερωθεί προσωρινή αποκλειστική λωρίδα, στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Ελευθερίας για την κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό στην οποία θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των άλλων οχημάτων.

To εν λόγω πρόγραμμα θα λειτουργήσει για χρονικό διάστημα 50 εργάσιμων ημερών, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00-13.00 και 17.00-20.00.Η προσωρινή κυκλοφοριακή γραμμή για ηλεκτροκίνητα οχήματα χωρίς οδηγό θα έχει αφετηρία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με την εξής διαδρομή: κίνηση στο βόρειο ρεύμα της Λεωφόρου Ελευθερίας προς την oδό Άρη Βελουχιώτη, αναστροφή στην οδό Βελουχιώτη και επιστροφή στην Αφετηρία μέσω του νοτίου ρεύματος της Λεωφόρου Ελευθερίας.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close