Σημαντικές

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται το Νοέμβριο ο 4ος κύκλος

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και ένας ακόμη γύρος φθηνών κρατικών δανείων.  Ο γύρος αυτός εξετάζεται να καλύψει το κόστος που θα προκαλέσουν στον επιχειρηματικό κόσμο τα τοπικά lockdown.  Ο 5ος κύκλος εκτιμάται πως θα ανοίξει τον Ιανουάριο.

Για τον τέταρτο κύκλο προς το παρόν έχουν προβλεφθεί 600 εκατ. ευρώ (συνολικά 4 δισ. ευρώ περίπου από την αρχή της δράσης). Για εταιρείες σε επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες δεν επιστρέφεται το 50% του ποσού του κρατικού δανείου, ενώ για  τις επιχειρήσεις που έχουν μέτρα επιπέδου 3 για τουλάχιστον 14 ημέρες δεν επιστρέφεται το 30%.

Συγκεκριμένα προβλέπεται πως στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που θα δοθεί τον μήνα Δεκέμβριο, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 4, δεν επιστρέφεται το 50% της εν λόγω επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 3 ή σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δεν επιστρέφεται το 30% της εν λόγω επιστρεπτέας προκαταβολής. Για τα επίπεδα 1 και 2 προς το παρόν θα ισχύουν οι όροι συμμετοχής με μείωση τζίρου κατά 10% τουλάχιστον. Θα ισχύει και η μη επιστροφή μέρους του δανείου  αν υπάρξει μεγάλη μείωση τζίρου έναν χρόνο μετά ή διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 

 

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close