Σημαντικές

Στις 15:00 ο υπ. Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης

Ανακοινώσεις και από Σταϊκούρα μετά τον Μητσοτάκη: Έρχεται νέο οικονομικό πακέτο πάνω από 4 δισ. ευρώ

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού το οικονομικό επιτελείο θα γνωστοποιήσει την επέκταση των μέτρων στήριξης.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός ανακοινώνει το κλείσιμο της χώρας και λίγο αργότερα το οικονομικό επιτελείο θα γνωστοποιήσει την επέκταση των μέτρων στήριξης.

Τα 2,3 δις. ευρώ που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, θα “επεκταθούν, θα διευρυνθούν, θα εμπλουτιστούν και θα ενισχυθούν” όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν γνωστοποίησε το ακριβές νούμερο, αλλά εκτιμάται ότι το πακέτο που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμη και τα 4 δις. ευρώ. O υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη συγκριτικά με το -8,2% που έχει εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ωστόσο, τόνισε ότι η νέα εκτίμηση θα γίνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο ενόψει και της κατάρτισης του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

Τα νέα μέτρα στήριξης θα χρηματοδοτηθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα που παραμένουν στα επίπεδα των 37 δις. ευρώ. Η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

“Έχουμε τα πολεμοφόδια ώστε να βοηθήσουμε από το Σάββατο το πρωί, διευρυμένα, μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με βάση τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό. Σε σχέση με αυτά που ακούσατε από εμένα το προηγούμενο Σάββατο, θέλω να σας πω ότι τέσσερις θα είναι οι βασικές λέξεις. Επέκταση μέτρων, διεύρυνση μέτρων εμπλουτισμός μέτρων και ενίσχυση αυτών”

Επίσης, στις 18:00, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα κάνουν ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close