ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑΝέες Κυκλοφορίες

Το νέο τραγούδι του Νταλάρα έχει τη σφραγίδα Ζαμπέτας

Ντουέτο με τον Ζαμπέτα Jr, σε στίχους δικούς του και μουσική του παππού του, του μεγάλου Γιώργου.

Ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα ακολουθεί τα «πατροπαράδοτα» χνάρια.

Ο Ζαμπέτας Jr είναι γιος της Ελένης Νταράλα, «αδελφής» του Γιώργου Νταλάρα, από διαφορετική μητέρα, με πατέρα τον περίφημο Λουκά Νταράλα, ένα όνομα «μυθικό» στους κύκλους του ρεμπέτικου και λαϊκού.

Ο πατέρας του Μιχάλης Ζαμπέτας, υπήρξε ωραίος μουσικός, ενώ και σαν τραγουδοποιός έδωσε λιγοστά αλλά ενδιαφέροντα δείγματα γραφής. Φιλικός, ευχάριστος χαρακτήρας. Τα είχαμε πει αρκετές φορές.

Ο Ζαμπέτας Jr, χειρίζεται με ιδιαίτερο τρόπο το «μύθο» του παππού του. Μεταξύ άλλων, μια έκδοση κόμικ με ατάκες και τραγούδια του, σε πρόλογο Σταμάτη Κραουνάκη, ήτα πολύ έξυπνη και όμορφη.

Είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό πως ετοιμάζει δίσκο με ανέκδοτες μελωδίες του τρανού παππού του και τώρα έρχεται το πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς.

Σύμφωνα με τα credits, η μουσική είναι του παππού (κάνει μπαμ από μακριά) και οι στίχοι του εγγονού, πολύ ταιριαστοί με το «ύφος» του πρώτου.

Στο παραθύρι σου έκατσα καντάδα να σου κάνω
και οι πενιές αντιλαλούνε στη γειτονιά σου απάνω.

Για χάρη του βασιλικού ποτίζεται κι η γλάστρα
γι’ αυτό σου λέω καρδούλα μου μη τα σκαλίζεις, άστα.

Τα μάτια σου είναι πέλαγος όλο τον κόσμο ρώτα
και όσο εσύ θα τον ρωτάς θα τραγουδώ σαν πρώτα.

Ακούγοντας το τραγούδι, θυμήθηκα όταν πήγαινα στο σπίτι του «δάσκαλου» στο Δαφνί, και άκουγα… Τι πλούτο αδισκογράφητο, έχει αφήσει…

«Για χάρη του βασιλικού», λοιπόν, μια ξεχωριστή στιγμή, δίχως άλλο, μ’ αρέσει μάλιστα που ο Νταλάρας στο κουπλέ, ακούγεται έτσι ανεπιτήδευτα, πολύ ανθρώπινα και γοητευτικά, ζαμπετικά!

 

https://www.youtube.com/watch?v=58dE9xGwO8g

ogdoo.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close