Τοπικές

Λαμία: Η ανησυχία έφερε πολύ κόσμο στα rapid test – Τι έβγαλε ο νέος έλεγχος

Αρνητικοί στον κορωνοϊό όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου…

Πολύς κόσμος παρουσιάστηκε από το πρωί της Πέμπτης (10/12) στην οδό Φιλίας δίπλα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για τα καθιερωμένα πλέον τεστ από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας με την εποπτεία της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας.

Η επιμονή του ιού στην Κοινότητα φαίνεται ότι θορύβησε περισσότερο κόσμο που έσπευσε να κάνει το γρήγορο τεστ (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητό του (drive through testing).

Συνολικά 245 άνθρωποι έδωσαν δείγμα και από αυτά θετικά ήταν μόλις τα τρία (1,22%), σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας για την πορεία του ιού στην Κοινότητα που τις προηγούμενες ημέρες είχε «κολλήσει» λίγο πάνω από το 3%.

Στο σύνολο έχουν πραγματοποιηθεί 1849 γρήγορα τεστ στο γενικό πληθυσμό με 53 θετικά (μολυσματικότητα κάτω από 2,9%).

Ανάμεσα στα άτομα που προσήρθαν για εξέταση ήταν και όλοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, που όπως αποδείχθηκε ήταν όλοι αρνητικοί, εξέλιξη επίσης θετική.

Τα δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο, θα επαναληφθούν και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και πάλι στην οδό Φιλίας από τις 09:00’ το πρωί έως τη 1:00’ το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η όλη διαδικασία δε διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά και οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με πολύ ευγένεια και κατανόηση παίρνουν τα δείγματα και σε μερικά λεπτά έχει σταλεί η απάντηση του αποτελέσματος στο κινητό σας.

Πραγματικά αυτές οι οκτώ (8) Ομάδες που συγκροτήθηκαν στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, έχουν βγάλει πολλή δουλειά ακόμη και εκτός Περιφερειακής Ενότητας και με ιδιαίτερο επαγγελματισμό συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικό έργο εν μέσω της πανδημίας.

 

drive through δωρεάν
μαζικών δειγματοληψιών (rapid tests) για τον κορωνοϊό στο Δήμο Λαμιέων
Ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 και για ορθή εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή του Δήμου μας, οι κινητές ομάδες υγείας ΕΟΔΥ Φθιώτιδας σε συνεργασία με την
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πρόκειται να επαναλάβουν ,  drive through δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid test) για τον κορωνοϊό επί της οδού Φιλίας (περιοχή Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας).

Η διαδικασία για κάθε δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από το
αυτοκίνητο των ενδιαφερομένων, θα διαρκεί πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Αντίστοιχες δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας απαγόρευσης.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close