Σημαντικές

ΟΙ “ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

 

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων από το νόμο Κατρούγκαλου είναι κάτι που πρέπει η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, αφού ο κ. Μητσοτάκης ( αν εκλεγεί) ,έχει δεσμευτεί για την κατάργησή του, ενώ σε μεγάλο αγκάθι εξελίσσεται η αδυναμία του υπουργείου να αποδώσει νέες συντάξεις ,που βρίσκονται σε αναμονή.

Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι, πρέπει να αντιμετωπίσει το φιλοδώρημα όπως χαρακτηρίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση η 13η σύνταξη, καθώς και ο υψηλός αριθμός των κόκκινων δανείων.

Είναι εκκρεμότητες που με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης πρέπει να αντιμετωπίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Από την αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται για να διαχειριστούν τις «βόμβες» που τους αφήνει ο κ. Τσίπρας και στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει από τους ψηφοφόρους ως ο επόμενος πρωθυπουργός, τότε το σχέδιό του πρέπει να είναι άμεσο.

Ήδη συνεργάτες του αναφέρουν ότι ειδικά σε ό,τι αφορά τις 120 δόσεις στη ρύθμιση θα υπαχθούν όλοι ανεξαιρέτως δικαιούχοι, ενώ στην πρότασή του θα περιλαμβάνονται και «μπόνους» για τους συνεπής φορολογούμενους με έκπτωση 3-5%.

Αναμφίβολα, η πολιτική αντιπαράθεση θα κινηθεί γύρω από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, ενώ το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τον τομέα της οικονομίας. Δεν υπάρχουν νέες παροχές, εξαγγελίες και μέτρα που θα μπουν στο στόχαστρο των δυο μονομάχων στα προεκλογικά μπαλκόνια. Η προεκλογική ατζέντα θα είναι προγραμματική, δηλ. συζήτηση γύρω από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και όχι επιτέλους εξαγγελίες που την επόμενη των εκλογών χάνονται.

Είναι ευκαιρία οι πολίτες τον έναν αυτόν μήνα να κρίνουν και να συγκρίνουν τα προγράμματα των δυο μονομάχων, αλλά και των υπολοίπων υποψηφίων και να αποφασίσουν με βάση τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα τους για το μέλλον τους. Και επειδή πλέον, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταλάβει πως οι συμπολίτες μας απεχθάνονται τις μεγαλοστομίες, θα είναι και οι δυο φειδωλοί σε ό,τι αφορά τις παροχές που εξαγγέλλουν για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 

 

 

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ: cnn.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close