Πολιτισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, συγκινεί με ένα μακροσκελές μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Tι έγραψε μετά την 5ωρη, σπουδαία μάχη κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα, στο Roland Garros

 

“Σήμερα, ένιωσα κάτι, που πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω. Σήμερα, ήταν η πρώτη φορά σε ολόκληρη την ζωή μου, στα 20 χρόνια εμπειρίας μου, που ένιωσα την αύρα. Ένιωσα την πραγματική σημασία της λέξης: ‘ανταγωνισμός’.

Όχι όποιος κι όποιος ανταγωνισμός όμως. Ένιωσα διαφορετικά σε σχέση με άλλες φορές. Σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μάχες που έδωσα στα courts. Ένιωσα κάτι σήμερα, που δεν θα μπορέσω να το εξηγήσω ποτέ.

Είναι ένα συναίσθημα, που με κάνει να ευγνωμονώ για το άθλημα που επέλεξα να χτίσω τη ζωή μου γύρω από αυτό και να ξεκινήσω την καριέρα μου. Η γεύση αυτής της ήττας, είναι ανεξήγητη.

Ο Σταν (Βαβρίνκα), κάνει το τένις να είναι πιο αληθινό, πιο πραγματικό. Είναι κάτι πολύ σπάνιο στον κόσμο που ζούμε. Είναι κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν τόσα πολλά… καντάρια με χαρίσματα μέσα σε αυτό.

Και οι δυο δυσκολευτήκαμε σήμερα, παλέψαμε, ξεπεράσαμε τα όριά μας, νιώσαμε την τύχη, τη μοίρα, για πέντε ολόκληρες ώρες φυσικής και πνευματικής μάχης στο court.

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θετικό ή αρνητικό όμως. Δεν υπάρχει διπολικό αποτέλεσμα, άλλωστε. Σήμερα, όμως, έμαθα κάτι που δεν μαθαίνεται στα σχολεία και στις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, κανείς καθηγητής δεν είναι ικανός να το διδάξει.

Αυτό, ονομάζεται: Ζωή”

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ : tennis24.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close