ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι «είδε» ο Ιμάμογλου ως δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη: Έτρωγαν με «χρυσά» κουτάλια

Ο Ιμάμογλου κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής (17 μέρες) στο τιμόνι της Κωνσταντινούπολης. Εξελέγη στις δημοτικές εκλογές της 31ηςΜαρτίου αλλά ο Ερντογάν δεν μπορούσε να χωνέψει ότι μετά από 10ετίες το κόμμα του θα έχανε την Κωνσταντινούπολη και κίνησε γη και ουρανό για να επαναληφθούν οι εκλογές (σ.σ. στις 23 Ιουνίου θα γίνουν). Φυσικά, το πέτυχε.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι ξανά υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ελπίζει ότι αυτή τη φορά δεν θα του πάρουν πίσω την πόλη. Εκείνος λέει ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί από τη στιγμή που κατάφερε να κερδίσει μια φορά, μπορεί και δεύτερη. Η νίκη του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη ήταν ένας πολιτικός σεισμός για την πόλη. Τη ναυαρχίδα της κυριαρχίας του Ερντογάν. Επί 25 χρόνια, το κόμμα του Τούρκου προέδρου δεν είχε χάσει ποτέ το δήμο της Κωνσταντινούπολης άλλωστε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έχει, εξαιτίας των… 17 ημερών, και νέα όπλα στη διάθεσή του. Κι αυτά δεν είναι άλλα απ’ όσα είχαν κάνει οι προκάτοχοί του (όλοι άνθρωποι του Ερντογάν).

Με «χρυσά» κουτάλια

Το τι βρήκε ο Ιμάμογλου αποκαλύψει δημοσίευμα των New York Times. Στα έγγραφα της διοίκησης, ο επί 17 μέρες δήμαρχος εντόπισε δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διασπάθισης κρατικού χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Δεκάδες αυτοκίνητα και εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για τα σπίτια των δημοτικών λειτουργών.

Με βάση όσα ανακοίνωσε ο Ιμάμογλου, τα ταμεία του δήμου ήταν σαν ένα αστείρευτο πηγάδι πλούτου, απ’ όπου αντλούσαν διαρκώς οι πολιτικοί υπεύθυνοι του κυβερνώντος κόμματος για τα προσωπικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για το έλλειμμα 26 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 4 δισ. ευρώ).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως υποστηρίζει ο Εκρέμ Ιμάμογλου, το γραφείο του δημάρχου διαχειρίζεται το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της πόλης, ενώ το υπόλοιπο 60% του προϋπολογισμού της Κωνσταντινούπολης το διαχειρίζονται 28 ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες κατέχουν, ή τις διαχειρίζονται άμεσα υποστηρικτές, ή σύμμαχοι του Ερντογάν.

Με πληροφορίες από New York Times και businessitalia.it

Ο πρόεδρος Ερντογάν μάλιστα το προχώρησε παραπάνω και προειδοποίησε για ύπαρξη σχεδίων που έχουν στόχο την χώρα, μιλώντας στη διάρκεια δείπνου για το τέλος του Ραμαζανιού (ιφτάρ) στο προάστιο Ουσκουντάρ της πόλης.

«Δεν είδατε πόσο χάρηκε η Δύση και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις για τον άνθρωπο, που πίστευσαν ότι κέρδισε στις εκλογές της 31ης Μαρτίου;», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Εάν κάποιος εκτός Τουρκίας παρακολουθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στενότερα ακόμη και από τον λαό της Κωνσταντινούπολης, παίρνει το μέρος κάποιου, χαίρεται, ή εκφράζει τη θλίψη του, τότε αυτό σημαίνει πως κάποιο άλλο παιχνίδι παίζεται», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις επικρίσεις για την απόφασή του να επαναληφθούν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε: «ο μόνος σκοπός μας στην διαδικασία αυτή ήταν να εξασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα της βούλησης του έθνους θα αποτυπωθεί με τον πιο ακριβή και υγιή τρόπο». Τόνισε επίσης πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επικρίνει την Τουρκία γιατί εργάζεται για να προστατεύσει τη βούληση του λαού.

Η εφορευτική επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από προσφυγή του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) και του συμμάχου του ΜΗΡ για παρατυπίες και παραβιάσεις του τουρκικού εκλογικού νόμου.

www.newsit.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close