ΔΙΑΦΟΡΑ

Διαβάζοντας παιδικά βιβλία μαζί με τον Νικόλα.

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗ

 

Είναι τόσο σημαντικό να διαβάζουμε βιβλία στα παιδιά μας – και τόσο όμορφη η στιγμή που αφήνουμε τις οθόνες στην άκρη, καθόμαστε αναπαυτικά και ταξιδεύουμε μαζί στον κόσμο των παραμυθιών!

Η ανάγνωση βιβλίων έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά.

Το παιδικό βιβλίο αποτελεί παράθυρο στη φαντασία αλλά και τη σκέψη του παιδιού. 

Η δύναμη που έχουν οι εικόνες και οι λέξεις επιτρέπουν στο παιδί να ταξιδέψει με τη φαντασία του, να ονειρευτεί, να φιλοσοφήσει με μεγάλα ζητήματα τα οποία μια παιδική ιστορία μπορεί να προσεγγίσει με απλό τρόπο και ίσως μπορεί να βρει λύσεις σε θέματα που το απασχολούν. Το διάβασμα των βιβλίων είναι επίσης και μια ιδανική δραστηριότητα για να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα μικρά μας, να δίνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, να τα κάνουμε να πηγαίνουν τη σκέψη τους ένα βήμα παραπέρα και να ενισχύουμε το δεσμό γονιού – παιδιού.

Ακολουθεί ένα προσωπικό best of γι αυτήν την εβδομάδα.

                             Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Συγγραφέας: Λιόρι Ντέμπι (απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς)

Ένα από τα πιο τρυφερά βιβλία που έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό. Πρωταγωνιστής είναι ένα μικρό αλεπουδάκι που φοβάται ότι η μαμά του μπορεί να μην το αγαπάει για πάντα. Εκείνη, όμως, του αποδεικνύει ότι η αγάπη των γονιών είναι ανεξάντλητη και δεν «φεύγει» ποτέ. Η ιστορία συνοδεύεται από εξίσου όμορφες εικόνες.

                        Ο Έλμερ και το ουράνιο τόξο

Συγγραφέας: Μακ Κι Ντέιβιντ (μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη)

Οι ιστορίες του Έλμερ, του παρδαλού ελέφαντα, είναι ο καλύτερος τρόπος να μιλήσετε στο παιδί για τη διαφορετικότητα και τη σημασία του να μοιράζεσαι. Σας μιλάει για την αξία του να βοηθάς και να προσφέρεις.

                                 Ο Παπούκας μου

Συγγραφέας: Μάρτα Αλτές (εκδόσεις Key Books)

Με 200 περίπου λέξεις η Καταλανή Μάρτα Αλτές αφηγείται την τρυφερή, ξεχωριστή, μαγική σχέση ενός παππού αρκούδου και του εγγονού του.

                                         Ανάποδα

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου

 Το παραμύθι αυτό μιλάει για κάτι παράδοξο αλλά ταυτόχρονα απολύτως αληθινό: κάποιες φορές πρέπει να δεις τα πράγματα… ανάποδα για να τα καταλάβεις και να τα εκτιμήσεις- όπως έκανε ο Μέλιος, το σκαθάρι της ιστορίας.

ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ: PYBLIC,IANOS

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close