Σημαντικές

Bρεφονηπιακοί σταθμοί: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τα voucher

Για το σχολικό έτος 2019-2020

Από το Σάββατο 8 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.eetaa.gr και www.paidikoi.eetaa.gr, ενώ μέχρι και τις 28 Ιουνίουοι αιτούντες θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην πρόσκληση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες μητέρες -μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες- στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα κριτήρια επιλογής είναι:

  • η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα),
  • η εργασιακή θέση της αιτούσας
  • η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου, ενώ εκτιμάται ότι φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ 60 εκατ. ευρώ, εθνικοί πόροι 210 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:cnn.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close