Τοπικές

«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» ΣΗΜΕΡΑ από το παιδικό τμήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλης μας.

Μια διασκευή από το ομώνυμο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη.

Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων του για την περίοδο 2018-2019, παρουσιάζει την παράσταση «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου τηνΤετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

 

Φέτος, στο Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου παρέα με όλα τα παιδιά, μπλέξαμε σε περιπέτειες, οι οποίες δεν ήταν άλλες από αυτές του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του, που περιπλανιούνται αναζητώντας την Ιθαγδάτη. Η ιστορία λέει ότι θα συναντήσουν δρακοκύκλωπες και κυκλωποδρακόπουλα, Σειρήνες και Γοργόνες, μάντεις και μάντισσες, μάγισσες και περίεργους ανθρώπους που ξεχνούν. Θα καταφέρουν όμως να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα που τόσο νοσταλγούν; Θα ξεπεράσουν τους κινδύνους με θέληση και επιμονή; Πόσο πιστοί τελικά θα μείνουν σ’ αυτό που πιστεύουν;

Η χαρισματική συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μια νύχτες και από άλλα παραμύθιαένα έργο που, όπως λέει η ίδια, «είναι σαν τα παλιά παραμύθια, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κι όσα δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά, να τα μαντεύουν και να τα ονειρεύονται».

Έτσι βγήκε ο «Οδυσσεβάχ», ή, όπως είπε μια μικρή φίλη της Ξένιας, η «Οδυσσεβάχεια»!

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Παιδικού Τμήματος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2231033325, ώρες γραφείου.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close