Uncategorized

Αυτή είναι η διατροφή του hangover ανά τον κόσμο

Το λες και χρήσιμο.

Από κοκτέιλ και τοστ με αβοκάντο, μέχρι ζουμί από πίκλες. Τί τρώνε και πίνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, για να νικήσουν το hangover;

Ωραία τα πάρτι, η διασκέδαση και το αλκοόλ.

Αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα μαγικό χάπι για τις παρενέργειες της επόμενης ημέρας, τί μπορούμε να κάνουμε, όταν το παρακάνουμε;

Το hangover είναι ουσιαστικά αφυδάτωση σε συνδυασμό με πτώση του σακχάρου στο αίμα. Εκείνος που το βιώνει, αισθάνεται μια σειρά από συμπτώματα όπως ναυτία, κόπωση, ευερεθιστότητα, πονοκέφαλο.

Η τροφοδοσία του σώματος με πολύ νερό, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν. Όμως τί τρώνε άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να μετριάσουν τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ; Βρήκαμε τις απαντήσεις στο βιβλίο Hangover Helper της Lauren Shockey.

Όλα τα υγρά και στερεά γιατροσόφια της επόμενης ημέρας, βρίσκονται εδώ.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως αντιμετωπίζουν το hangover ανά τον κόσμο:

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Πικάντικο λουκάνικο currywurst. Το currywurst είναι τηγανητό λουκάνικο χοιρινού κρέατος κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς, πασπαλισμένο με καρυκεύματα και μπόλικο κάρυ. Φυσικά, είναι ακόμα καλύτερο όταν συνδυάζεται με τηγανητές πατάτες.

ΜΟΣΧΑ: Ζουμί από πίκλες. Ακούγεται αηδία, αλλά βοηθά ακαριαία και είναι ανεκτό όταν δεν αντέχουμε ούτε στην ιδέα να δούμε τροφή. Στη Ρωσία, ένα ποτήρι χυμός τουρσί από ένα βάζο γεμάτο αγγουράκια, είναι παραδοσιακή θεραπεία. Η άλμη θα οδηγήσει στο να πίνουμε περισσότερο νερό, κάτι που το σώμα χρειάζεται όταν είναι αφυδατωμένο, ενώ οι μεγάλες ποσότητες αλατιού βοηθούν στην αντικατάσταση των ηλεκτρολυτών που χάνονται μέσω της αφυδάτωσης.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Flæskestegssandwich (σάντουιτς με ψητό χοιρινό κρέας). Επικό σάντουιτς με κρεατικά. Αποτελείται από παχιές φέτες ψητού χοιρινού κρέατος που βρίσκονται μέσα σε ένα μαλακό κουλούρι, μαζί με ψιλοκομμένα αγγουράκια, κόκκινο λάχανο και πικάντικη μαγιονέζα.

ΛΟΝΔΙΝΟ: Τοστ στο γκριλ. Λιωμένο τυρί, πάνω σε ζυμάρι πίτσας ή ακόμα καλύτερα σε τοστ. Όσο χώμα κι αν είμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ιδανικά, βάζουμε στο ψωμί βούτυρο, καυτερή μουστάρδα και μπόλικο τριμμένο τσένταρ.

ΠΑΡΙΣΙ: Bloody Mary. Οι Παριζιάνοι προτείνουν να χτυπήσουμε το αλκοόλ με λίγο ακόμη αλκοόλ και συγκεκριμένα με το κόκκινο κοκτέιλ που εφευρέθηκε το 1921 στο Harry’s New York Bar και αποτελείται από βότκα, χυμό ντομάτας, tabasco, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και σάλτσα Worcester.

ΜΑΝΙΛΑ: Τapsilog (μοσχάρι στο χέρι). Πρόκειται για street food που πωλείται σε όλη τη Μανίλα και αποτελείται από ημι-αποξηραμένο ή μαριναρισμένο βόειο κρέας μαζί με ρύζι σκόρδου και τηγανητό αυγό.

ΤΟΚΙΟ: Street food με ζυμαρικά. Το Τόκιο μπορεί να έχει τα περισσότερα αστέρια Michelin από οποιαδήποτε πόλη του κόσμου, αλλά τα ζυμαρικά eki-soba, που βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, θεωρούνται φάρμακο για το ξενύχτι. Είναι συνήθως έτοιμα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την παραγγελία (πράγμα πολύ χρήσιμο όταν είναι κανείς μεθυσμένος) και η συνταγή που προτείνεται είναι η tempura με ένα ωμό αυγό, κινέζικο πράσο και παχιά σάλτσα σόγιας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Μπέργκερ με αυγό και μπέικον. Μπέικον, αυγό και τυρί μέσα σε ψωμάκι, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα όταν πρέπει να ανακάμψουμε σύντομα και να ξαναπάρουμε μπρος. Η κλασική συνταγή είναι ένα ή δύο αυγά τηγανιτά, μαγειρεμένα μαζί με αμερικάνικο τυρί και λιπαρό μπέικον, πριν να καταλήξουν όλα μαζί μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι muffin. Το βούτυρο είναι απαραίτητο, το αλάτι και το πιπέρι επίσης, ενώ η κέτσαπ προαιρετική.

ΣΙΔΝΕΥ: Τοστ με αυγό και αβοκάντο. Το τεμαχισμένο αβοκάντο στο τοστ, είναι αυστραλιανή εφεύρεση. Η υψηλή περιεκτικότητα του αβοκάντο σε κάλιο βοηθάει στην αναπλήρωση αυτού του βασικού θρεπτικού συστατικού ενώ τα αυγά, που περιέχουν πολλή βιταμίνη Α, κάνουν το πιάτο μια σταθερή επιλογή για μετά το ξενύχτι.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: Τσιπς με σάλτα τυριού συν έξτρας. Στον Καναδά, είναι το ανεπίσημο εθνικό πιάτο που τρώνε οι ντόπιοι για το hangover. Η κλασική έκδοση παίρνει άπειρες προσθήκες, όπως μπέικον, χοιρινο κρέας, ψητό κοτόπουλο, τηγανητό κοτόπουλο, πάπια και σάλτσα tandoori.

 

 

 

.ratpack.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close