Τοπικές

Αυξάνεται η επιβατική κίνηση. Αισιοδοξία από για το ΚΤΕΛ – Αγωνία για τους οδηγούς ταξί

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας επηρέασε και τον κλάδο των μεταφορών.

Μιλώντας στο Star, ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ επισημαίνει ότι η επιβατική κίνηση ήδη με το πρώτο στάδιο άρσης μέτρων αυξάνεται δημιουργώντας συνθήκες αισιοδοξίας για την ανάκαμψη του κλάδου.

Στην ίδια κατάσταση ωστόσο βρίσκονται και οι οδηγοί ταξί με την οικονομική τους κατάσταση να μην αρκεί ούτε στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Τα προστατευτικά διαχωριστικά θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα μέσα στις επόμενες επτά ημέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου, θα έχουν τοποθετηθεί στο 50% των οχημάτων και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύσταση για τοποθέτηση αντίστοιχου διαχωριστικού μεταξύ των καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού και των πίσω καθισμάτων έχει γίνει προς τους οδηγούς ταξί.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, στις στάσεις λεωφορείων. Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης.

Στα ταξί επιτρέπονται πλέον δύο επιβάτες, πέραν του οδηγού, καθώς είναι κατανοητό πως ζευγάρια για παράδειγμα θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται μαζί.

 

https://tvstar.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close