Σημαντικές

Αλαλούμ: Το ΕΣΠΑ τους πληρώνει για επιστημονικό έργο, το δημόσιο τους “βαφτίζει” διοικητικούς

Οι επιστήμονες στα Κέντρα Κοινότητας “βαφτίζονται” εδώ και τέσσερα χρόνια διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά το ΕΣΠΑ τους πληρώνει για επιστημονικό και όχι διοικητικό έργο. Κάτι πάει τελείως λάθος εδώ.

Μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσλάβει ψυχολόγους, παιδαγωγούς και νοσηλευτές για συγκεκριμένη επιστημονική εργασία και εν συνεχεία να τους δίνει την εντολή να εργάζονται ως….διοικητικοί υπάλληλοι με κύριο αντικείμενο έργου τα πάσης φύσεως κοινωνικά επιδόματα; Στον αθάνατο κόσμο του ελληνικού δημοσίου γίνεται σαφώς!

Καλύτερο, δε, παράδειγμα από το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Κοινότητας (ιδρύθηκαν, και πολύ σωστά, με το ΦΕΚ της 21ης Φεβρουαρίου του 2016 για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες) δεν υπάρχει. Ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί μετατράπηκαν, τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, σε διοικητικούς υπαλλήλους, διότι το δημόσιο δεν μπορεί να βάλει σωστές προτεραιότητες και να “μοιράσει” σωστά το προσωπικό. Και να έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχουν ανάγκες…

Οι εν λόγω επιστήμονες προσελήφθησαν από το 2017 για επιστημονικό, ανάλογο με τις σπουδές τους, έργο. Οι προσλήψεις, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News24/7, ετοιμάστηκαν με βάση καθηκοντολόγιο ειδικοτήτων στο οποίο περιγάφονται με λεπτομέρειες τα καθήκοντα κάθε ειδικότητας ξεχωριστά. Άλλωστε σε καθηκοντολόγιο ειδικοτήτων αναφέρεται και ο Οδηγός Εφαρμογής και Λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, ήδη από το 2016.

 

 

 

 

 

https://www.news247.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close