Σημαντικές

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λάμπρου από την “Πρόταση Ευθύνης” του Νίκου Σταυρογιάννη

Με μια επιστολή «βόμβα» ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λάμπρου ανεξαρτητοποιήθηκε από την “Πρόταση Ευθύνης” του Νίκου Σταυρογιάννη μετά την άρνηση εκπροσώπησης της Παράταξης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το Rally Acropolis.

Ο Γιώργος Λάμπρου στην επιστολή του τονίζει ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια του Δήμου Λαμιέων να φιλοξενήσει στην πόλη μας το Rally Acropolis, που είναι ο κορυφαίος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι το καλό του τόπου μας πρέπει να είναι πάνω από παρατάξεις και σκοπιμότητες. Είναι χρέος όλων μας να υπηρετούμε τα συμφέροντα των δημοτών που μας εξέλεξαν…», τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάμπρου.

Επίσης μέσα από την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο Γιώργος Λάμπρου δηλώνει την αντίθεσή του στη στάση της παράταξης του να συνεχίσει να υποστηρίζει μηνύσεις κατά των πρώην εργαζόμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Λαμιέων «…έχουν αλλάξει οι καταστάσεις, εργαζόμενοι έχουν μονιμοποιηθεί σε Δήμους και είναι υπερβολικό να στηριχθεί μία μήνυση κατά εργαζομένων που μπορεί να έχει συνέπειες και στην υπηρεσιακή τους κατάσταση…», αναφέρει στην επιστολή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λάμπρου ήταν στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη και κατά γενική ομολογία, ένας από τους πιο επιτυχημένους Αντιδημάρχους στο Δήμο Λαμιέων. Αυτοδιοικητικός ηπίων τόνων και ευρείας αποδοχής, αφού δούλευε ακατάπαυστα από το πρωί μεχρι το βράδυ, χωρίς να προκαλεί με την συμπεριφορά του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Γι αυτό έξαλλου και οι δημότες τον τίμησαν ξανά και τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ανεξαρτητοποίησης που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Λάμπρου:

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας δηλώσω την βούλησή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την δημοτική παράταξη «Πρόταση Ευθύνης» με την οποία εκλέχθηκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Το τελευταίο διάστημα, δεν μπορώ να συμπορευτώ με κεντρικές επιλογές της παράταξής μου,  όπως: H μη εκπροσώπηση της παράταξής μας, σήμερα 28/04/2021, στη πρόσκληση του Δήμου για το Rally Ακρόπολις.

Θέση μου είναι ότι η διοργάνωση του Rally Ακρόπολις, είναι ένα γεγονός και μια μοναδική ευκαιρία για το τόπο μας και για το Δήμο μας. Η ανάληψη της διοργάνωσης από το Δήμο και η επιτυχία της, αποτελεί  στοίχημα που πρέπει να μας ενώνει όλους, σε μία κοινή προσπάθεια. Αυτό δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από τακτικές που, άσχετα με τις αιτίες που τις υπαγορεύουν, αποβαίνουν σε βάρος της τελικής προσπάθειας. Αντίθετα, οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια του Δήμου Λαμιέων να φιλοξενήσει στην πόλη μας τον κορυφαίο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Ένα άθλημα που υπηρέτησα για τρεις συνεχόμενες χρονιές έχοντας την ευθύνη, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για τη λειτουργία του service park που φιλοξενήθηκε στην Π.Ε.Λ.

Ταυτόχρονα, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να ξαναζωντανέψουμε την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, έναν εμβληματικό χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Λαμία και την αναπτυξιακή της προοπτική, που είχα την τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι το καλό του τόπου μας πρέπει να είναι πάνω από παρατάξεις και σκοπιμότητες. Είναι χρέος όλων μας να υπηρετούμε τα συμφέροντα των δημοτών που μας εξέλεξαν

Εξάλλου, η επιλογή της παράταξής μου και του επικεφαλής της να υποστηρίξει μήνυση κατά των πρώην εργαζομένων συμβασιούχων της καθαριότητας του Δήμου, με βρίσκει αντίθετο και αυτό διότι ο χρόνος που πέρασε από τα  δυσάρεστα αυτά περιστατικά που οδήγησαν στην υποβολή της μήνυσης, είναι πάρα πολύ μεγάλος, έχουν αλλάξει οι καταστάσεις,  εργαζόμενοι έχουν μονιμοποιηθεί σε Δήμους και είναι υπερβολικό να στηριχθεί μία μήνυση κατά εργαζομένων που μπορεί να έχει συνέπειες και στην υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Για τους λόγους αυτούς και σεβόμενος τις αρχές που υπηρέτησα και υπηρετώ από την αρχή της αυτοδιοικητικής μου πορείας και τη συνείδησή μου, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «Πρόταση Ευθύνης» και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Θέλω να ευχαριστήσω  τον Νίκο Σταυρογιάννη, πρώην Δήμαρχο Λαμίας, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τη τιμή που μου έκανε και με όρισε αντιδήμαρχο καθώς και για τη συνεργασία που είχαμε. Πάντα θα τον τιμώ και θα τον σέβομαι και η απόφασή μου αυτή δεν θα επηρεάσει τα συναισθήματά μου για τον ίδιο και τους λοιπούς συναδέλφους που συμπορευτήκαμε.

Λαμία, 28/04/2021

Με τιμή

Γιώργος Λάμπρου
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

https://www.lamiareport.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close