Ιατρικά Νέα

Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πώς θα διαχειριστείτε τα συμπτώματα (εικόνες)

5 αιτίες που δεν σας περνούν από το μυαλό

Πριν βιαστείτε να… πανηγυρίσετε για το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης, σκεφτείτε τις αλλεργίες που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Καταρροή, φαγούρα στα μάτια, απανωτά φταρνίσματα είναι μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας.

Αν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί στη γύρη και αντιμετωπίζετε κάθε άνοιξη τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα εξής:

– Ξεκινήστε την αγωγή για την αλλεργία 2-3 εβδομάδες πριν το διάστημα που υπολογίζετε ότι θα αρχίσουν να σας ταλαιπωρούν τα συμπτώματα. Να θυμάστε ότι η έναρξη της εποχής της αλλεργίας εξαρτάται από το μέρος που ζείτε. Η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων.

– Εάν είστε αλλεργικοί στη γύρη, λάβετε μέτρα για να την κρατήσετε μακριά από το σπίτι, το αυτοκίνητο και τα ρούχα σας, και φυσικά από τα μαλλιά, τη μύτη και τα μάτια σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου κατά την περίοδο έξαρσης των αλλεργιών.

– Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, βγάζετε τα παπούτσια σας και πλένετε τα ρούχα για να απομακρύνετε τη γύρη.

– Είναι σημαντικό να κάνετε μπάνιο και να λούζετε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο, ώστε να μην μεταφέρεται η γύρη στο κρεβάτι.

Αν τα παραπάνω δεν σας βοηθούν να μετριάσετε τα συμπτώματα, συμβουλευτείτε αλλεργιολόγο προκειμένου να δείτε ποιες εναλλακτικές υπάρχουν.

Αλλεργίες: 5 αιτίες που δεν σας περνούν από το μυαλό (εικόνες)

Η γύρη, η σκόνη, διάφορες τροφές, το τρίχωμα των ζώων, τα τσιμπήματα εντόμων, η μούχλα, το λάτεξ αποτελούν κοινά αλλεργιογόνα που πυροδοτούν τα συμπτώματα αλλεργίας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες παράδοξες και εντελώς απρόσμενες αιτίες που προκαλούν αλλεργίες.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποιες είναι.

Νερό: Όσοι πάσχουν από υδατογενή κνίδωση νιώθουν έντονη φαγούρα και βγάζουν λευκά ή κόκκινα εξογκώματα σε όποιο μέρος του σώματός τους έρχεται σε άμεση επαφή με ζεστό ή κρύο νερό. Μια αλλεργική αντίδραση στο νερό είναι εξαιρετικά σπάνια και επηρεάζει έναν στους 23 εκατ. ανθρώπους.

Άσκηση: Οι αλλεργιολόγοι πιστεύουν ότι η αναφυλαξία που προκαλείται όταν το άτομο ασκείται, είναι το αποτέλεσμα κατανάλωσης κάποιας τροφής που δημιουργεί αλλεργική αντίδραση και ενεργοποιείται αμέσως μετά την άσκηση. Τα συμπτώματα αλλεργίας κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης περιλαμβάνουν σοκ, μεγάλη πτώση της πίεσης του αίματος και σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και θάνατο.

Κρύο: Η αλλεργική αντίδραση στις χαμηλές θερμοκρασίες, γνωστή και ως «ψυχρή κνίδωση», χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, φαγούρα, οίδημα, κνίδωση και προκαλείται από την απελευθέρωση ισταμινών μέσα στο σώμα. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτήν την αλλεργική αντίδραση μπορεί να δουν την πίεση του αίματός τους να πέφτει τόσο χαμηλά ώστε μπορεί να πεθάνουν αν μείνουν εκτεθειμένοι στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σπέρμα: Τα άτομα με αλλεργία στο σπέρμα εκδηλώνουν κνησμό και δυσκολία στην αναπνοή που προκαλείται από τις πρωτεΐνες του σπέρματος κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με αυτό.

Ήλιος: Οι αλλεργικές αντιδράσεις από την έκθεση στον ήλιο είναι πολύ πιο σοβαρές από ένα τυπικό ηλιακό έγκαυμα. Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στον ήλιο μπορεί να αναπτύξουν φαγούρα και κόκκινα εξανθήματα ή φλύκταινες μετά την έκθεσή τους στο φως του ήλιου. Η πιο κοινή αλλεργία στον ήλιο, το πολυμορφικό εξάνθημα, είναι επίσης γνωστή ως «δηλητηρίαση από τον ήλιο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: healthday.com

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close