Τοπικές

Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα παρθεί η τελική απόφαση – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται θετικοί για να ανοίξουν τα δημοτικά – Δεν έλαβαν οριστική απόφαση μετά τη σημερινή αύξηση των κρουσμάτων

Τηλεδιάσκεψη, στην οποία ήταν παρούσα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησε σήμερα (29/12) η επιτροπή των ειδικών με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τα σχολεία. Η τελική απόφαση δεν πάρθηκε σήμερα, γι’ αυτό και οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Παρά τις εκτιμήσεις ότι οι αποφάσεις όχι μόνο θα λαμβάνονταν, αλλά και θα ανακοινώνονταν σήμερα, η συνεδρίαση απέβη άκαρπη λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των επιδημιολόγων και των άλλων ειδικών.

Η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, παραμένει στο τραπέζι και η 11η Ιανουαρίου, καθώς η πορεία που διαγράφει ο κορωνοϊός, με τα δεδομένα της πανδημίας να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, δεν επιτρέπει την άμεση λήψη της τελικής απόφασης των ειδικών.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται -με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους- είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, αλλά να προηγηθούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

 

http://www.newmoney.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close