Τοπικές

ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ 1000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Σε λιμάνι αγωνίας για τους 1000 και πλέον εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μετατρέπεται ο διαγωνισμός πώλησης της κρατικής βιομηχανίας.
Για τις 8 Ιανουαρίου προγραμματίζεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί τη μία από τις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες για να ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Πρόκειται για το διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει ο ειδικός διαχειριστής κ. Μελέτης και αφορά τα μεταλλευτικά δικαιώματα για τα μεταλλεία της Εύβοιας, της Φθιώτιδας στον Άγιο Ιωάννη και τα αποθέματα μεταλλευμάτων, αγροτεμάχια αλλά και τον κινητό και λοιπό εξοπλισμό στην περιοχή της Λάρυμνας.

Οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των σωματείων τους, ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Όλα αυτά μας οδήγησαν μετά από πολύ σκέψη όλων μας να προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 26-11-2020.

Το Συνδικάτο συγκολλητών εργατοτεχνίτων και υπαλλήλων Φθιώτιδας ανακοινώνει την απεργιακή κινητοποίηση για την στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ενώ έφτασε τη ΛΑΡΚΟ ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, ανακοίνωσε ότι «μέχρι τέλος του Νοέμβρη θα περπατήσει στους (εγκληματικούς) διαγωνισμός εκποίησης», χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμπαίζει τους εργαζόμενους. Κρατάει ομήρους συναδέλφους που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Εδώ και δύο μήνες κωλυσιεργεί συνειδητά αναμένοντας να σπάσει η ενότητα και η αποφασιστικότητα. Είναι γελασμένοι και αυτή και τα παπαγαλάκια της. Απαιτούμε να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις. Να διασφαλιστεί η καταβολή και του τελευταίου ευρώ που προκύπτει από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Είναι ο κόπος των εργαζομένων, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον χαρίζουμε.

Στις 26 Νοεμβρίου 2020 εργάτες της ΛΑΡΚΟ ενώνονται με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, με αυτούς που ανταμώσανε 10 μήνες στα μεγάλα συλλαλητήρια και στις κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close