ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΜΕΣΩ… ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ!

Δύο νεαρές Γαλλίδες, η 22χρονη Βερενίκη και η 23χρονη Φαυστίνα με μοναδικό εφόδιο την πίστη στο Θεό έκαναν στάση στο Δήμο Λοκρών στην προσκυνηματική τους πορεία με τα πόδια από το Παρίσι στα Ιεροσόλυμα.
Η Αιθερία ήταν μία νεαρή γυναίκα που το 381 ξεκίνησε από τα Νότια της Γαλλίας και με όπλο την δύναμη της πίστης ταξίδευε 4 χρόνια για την πραγματοποίηση του μεγάλου της οράματος που ήταν η προσκύνηση του Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου.
1640 χρόνια μετά, δύο νεαρές φοιτήτριες από το Παρίσι ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου 2021 το μακρύ και δύσκολο προσκύνημα της Αιθερίας, επιλέγοντας όμως μια διαφορετική οδό:. Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Σκόπια, Ελλάδα, Κύπρος…. Ιερουσαλήμ.
H 22χρονη Bερενίκη και η 23χρονη Φαυστίνα, με μόνο εφόδιο την πίστη στους στο Θεό και χωρίς χρήματα… περπατάνε 25 χιλιόμετρα… βήμα, βήμα κάθε ημέρα. Και ήδη έχουν διανύσει περισσότερα από 3 χιλιάδες χιλιόμετρα στους 6 μήνες, τις 161 ημέρες και νύχτες και τις 3.864 ώρες που διαρκεί το ταξίδι τους μέχρι να φτάσουν στον Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο.
Περπάτησαν με τα πόδια χιλιάδες χιλιόμετρα, φιλοξενήθηκαν σε μοναστήρια, σε εκκλησίες, σε σπίτια ανθρώπων που τους άνοιξαν την πόρτα και τις έδωσαν τροφή και στέγη, στηρίζοντας τον σκοπό τους.
Στο δύσκολο αυτό ταξίδι περνούν αυτές τις μέρες από το Δήμο Λοκρών, όπου με τη μέριμνα του Δήμου θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο στη Σκάλα Αταλάντης, ενώ αύριο θα αναχωρήσουν για το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Τραγάνας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close