Σημαντικές

ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τη διακοπή της πολιτικής στήριξης στην αυτοδιοικητική παράταξη του Παναγιώτη Στασινού ”Λαμία στο Κέντρο ” που συνεργάζεται  με την παράταξη του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραίσκου αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ , με τα στελέχη του στη Λαμία να επικαλούνται ”σοβαρούς λόγους πολιτικής διαφωνίας με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος και να διαφωνούν ανοιχτά ”με την συντηρητική στροφή  που επιχειρεί η  Νέα Δημοκρατία στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης  της Οργάνωσης Μελών της Βόρειας Λαμίας είναι ”η δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο Δήμο Λαμιέων”.

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι οποίες διεξήχθησαν με το Νόμο Κλεισθένη και την απλή αναλογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί τον κορμό της δημοκρατίας, ήταν πάντα υπέρμαχος των συνεργασιών που στοχεύουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά , τονίζεται στην ανακοίνωση .

”Με τη λογική αυτή αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο του 2019, η συνεργασία της δημοτικής παράταξης ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου. Δυστυχώς όμως, με τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου και Βορίδη που υποστηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ, η απλή αναλογική δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η οποιαδήποτε συνεργασία παρέμεινε κενό γράμμα” υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ”το δημοτικό συμβούλιο, από κυρίαρχο όργανο της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών, μετατράπηκε σε διαδικαστικό όργανο, ενώ αντίθετα η οικονομική επιτροπή στην οποία την απόλυτη πλειοψηφία έχει η δημοτική αρχή, απέκτησε υπερεξουσίες που δε συνάδουν με τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Χαριστική βολή δόθηκε με το νέο εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος γυρίζει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σκοτεινές εποχές και ουσιαστικά καταργεί κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση που προέβλεπε ο νόμος Κλεισθένης”.

Η οργάνωση μελών Βόρειας Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί οτι ”είναι επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο Δήμο Λαμιέων”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close