Σημαντικές

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Ο Γ. Τσούκαλης παρέδωσε μετά από έρευνα αρχαία όπλα και νομίσματα στην Ασφάλεια Λιβαδειάς

Συνολικά 11 αρχαία αντικείμενα μεταξύ των οποίων ήταν κεφαλές γυναικείων ειδώλων, τμήματα επιτύμβιων στηλών, και άλλες αρχαιότητες ανακάλυψε ο Γιώργος Τσούκαλης στα Βάγια Βοιωτίας.

Αρχαία όπλα και νομίσματα μεγάλης αξίας εντοπίσθηκαν και παραδόθηκαν στο τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς της Αστυνομικής Διεύθυνση Βοιωτίας.

Μετά από έρευνα που συντόνισε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης τα αρχαία βρέθηκαν σε αγροτικό δρόμο πλησίον του κόμβου Λιμίνι στην Άρτα. Ο κάτοχός του τα είχε τοποθετήσει σε μαύρες σακούλες και τα είχε κρύψει μέσα σε χόρτα.

Ο δράστης είχε έρθει σε επικοινωνία με τον κ.Τσούκαλη, που είναι γνωστός για την διεθνή του δράση ενάντια στην αρχαιοκαπηλία, ενημερώνοντάς τον ότι θέλει να του παραδώσει τα όπλα και τα νομίσματα που κατείχε ως παλιός αρχαιοκάπηλος.

Αρχικά είπε ότι αυτά βρίσκονταν στη Λιβαδειά έτσι και ξεκίνησε η έρευνα με την συνεργασία των αστυνομικών της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Θέλοντας προφανώς να αποπροσανατολίσει τον ερευνητή τον ενημέρωσε εκ’ νέου ότι έχει αφήσει τα αρχαία στην Άρτα. Το πρωί και με πολύ μεγάλο ρίσκο ο κ. Τσούκαλης έφερε εις πέρας μια ακόμη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, με επιτυχία.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα άγνωστης γυναίκας συνεπεία του οποίου κινητοποιήθηκε αμέσως το γραφείο του Γιώργου Τσούκαλη.

Ο ιδιωτικός ερευνητής και διευθυντής πολιτισμού της Unesco Πειραιώς και νήσων ενημέρωσε την αστυνομία για τα αρχαία αντικείμενα, τα οποία εν συνεχεία παραδόθηκαν στη εφορία αρχαιοτήτων Θήβας.

 

 

ΠΗΓΗ SIRIOS FM

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close