Σημαντικές

Αττικό: Οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να μεταφέρονται από εδώ κι από κει, από πτέρυγα σε πτέρυγα, από ΜΕΘ σε ΜΕΘ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου:

• Πάνω από το 1/3 των κλινών του έχει διατεθεί για νοσηλεία ασθενών Covid.

• Υπάρχουν 67 ασθενείς σε ράντζα και φορεία.

• Μία ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι σε απομόνωση λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού της με Covid 19.

• Νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. Κι ενώ συμβαίνει ξεκίνησε από χθες η εκκένωση και των 10 κλινών της εναπομείνασας γενικής ΜΕΘ για τη μετατροπή της σε Covid και τη διάθεση μόνο 3 κλινών Γενικής ΜΕΘ στη Μονάδα εμφραγμάτων (μαζί με τους στεφανιαίους ασθενείς!!!).

 

 

 

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν:

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η γενική εφημερία του νοσοκομείου ανά 4ήμερο!

 

Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η πανδημία.

 

-Το νοσοκομείο δεν είναι αποθήκη, οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να μεταφέρονται από εδώ κι από κει, από πτέρυγα σε πτέρυγα, από ΜΕΘ σε ΜΕΘ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

 

-Το νοσοκομείο δεν μπορεί να κλείνει τα χειρουργεία του, τη νοσηλεία γενικών περιστατικών, τη γενική ΜΕΘ και από την άλλη να κάνει και γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές και άλλα τόσα ράντζα.

 

Το ΑΤΤΙΚΟ δεν αντέχει άλλο ούτε μπορεί να γίνει νοσοκομείο μιας νόσου!

 

Κύριοι της κυβέρνησης:

• επιτάξτε τώρα τον ιδιωτικό τομέα και εντάξτε τον στο δημόσιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να νοσηλεύσουν και οι κλινικάρχες περιστατικά covid. Αρκετά κέρδη εχουν βγαλει ως τωρα.

• να επιμεριστεί ισόμετρα το φορτίο της νοσηλείας covid και non covid ασθενών σε όλα τα νοσοκομείο.

• φέρτε τώρα νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Μονιμοποιείστε τους συμβασιούχους.

 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το επικίνδυνο σχέδιο.

 

Καταγγέλλουμε στους πολίτες, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αυτές τις επικίνδυνες και παρανοϊκές επιλογές.

 

Η γενική εφημερία της Δευτέρας 1/3/2021 στο ΑΤΤΙΚΟ είναι άκρως επικίνδυνη. Με βάση αυτό το επικίνδυνο σχέδιο, ασθενείς βαριά πάσχοντες και χρήζοντες άμεσης βοήθειας και νοσηλείας θα έρχονται στο ΤΕΠ δεν θα έχουν που να νοσηλευτούν.

 

Καλούμε τον εισαγγελέα να επέμβει! Το νοσοκομείο να μη διακόψει τη λειτουργία της Γενικής του ΜΕΘ στο χώρο που είναι, με επάρκεια κλινών, γιατρών και νοσηλευτών. Τα σοβαρά χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων (ΚΡΧ, ΘΚΧ, ΝΧ, ΩΡΛ, Γενικής χειρουργικής, ΑΓΓΧ, ΟΥΡΟΛ., ΟΡΘΟΠ, ΟΦΘΑΛΜ) να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Το ίδιο και η γενική νοσηλεία στις παθολογικές πτέρυγες. Το νοσοκομείο μας, όπως και κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα έχει συγκεκριμένα όρια και δυνατότητες νοσηλείας ασθενών Covid, τα οποία έχουν εξαντληθεί, από τη στιγμή που παραμένει γενικό και όχι μονοθεματικό νοσοκομείο. Ας αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές και εφεδρείες του συστήματος υγείας στην Αττική (ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στρατιωτικά νοσοκομεία κλπ) και μετά ας εφαρμοστούν – αν χρειάζεται – σχέδια «πολεμικών» συνθηκών.

 

Ξανατονίζουμε ότι είναι άκρως επικίνδυνη η μεταφορά ασθενών και ειδικά βαρέως πασχόντων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από ΜΕΘ σε ΜΕΘ, γιατί οι κλινικάρχες αρνούνται να μπουν στη μάχη κατά της πανδημίας και χαίρουν ασυλίας.

Απευθυνόμαστε στις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν και να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτών των σχεδίων. To έγκλημα της έκθεσης θα συντελεστεί. Δράστες, οι διοικούντες το νοσοκομείο και η πολιτική τους. Τώρα να επέμβει η εισαγγελία και όχι όταν θα συντελεστεί το έγκλημα της έκθεσης και το κακό θα είναι ανεπανόρθωτο.

 

Η τοποθέτηση μας αυτή εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο (ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΎΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ).

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ!

 

 

 

 

 

 

https://www.koutipandoras.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close