Τοπικές

Ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ. Έπεσε από ύψος 4 μέτρων

Δεν εχουν τέλος τα εργατικά ατυχήματα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα . Το νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί ,όταν εργαζόμενος σε εργολαβία, μέσα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ έπεσε στο κενό από ύψος 4 μέτρων ! Τα κατάγματα σε χέρια και πόδια ήταν συντριπτικά. Εκείνη την ωρα ο εργαζόμενος εκτελούσε εργασίες συντήρησης στην εγκατάσταση διακίνησης σκουριάς. 

Ο 43χρονος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, διεκομίσθηκε  στο Νοσοκομείο ΚΑΤ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Μετάλλου ”η ΛΑΡΚΟ έχει εγκαταλειφθεί για να απαξιωθεί ενόψει των διαγωνισμών εκποίησης και όποιον πάρει ο χάρος.
Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλακτικά για να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι εργασίες. Αυτό  σε συνδυασμό με τη σύγχυση που υπάρχει στους εργαζόμενους και έχει σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων, έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση.
Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους από την εργολαβική εταιρεία την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 στις 13:00 το μεσημέρι να συγκενρωθούν  έξω από τα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης στη ΛΑΡΚΟ και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους  απέναντι σε αυτή την κατάσταση.
Το ατύχημα κατήγγειλαν όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ  τονίζοντας οτι ”η κυβέρνηση έχει την ευθύνη  αφου με την πολιτική της απαξίωσης  που προωθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους”.

Την οργή του για το νέο εργατικό ατύχημα εκφράζει με ανακοινωσή του και το Εργατουπαλληλικό κέντρο Φθιώτιδας καλώντας την κυβέρνηση και ολους τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόσουν ολα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους την σωματική τους ακεραιότητα και την επιβολή κυρώσεων εκεί οπου υπάρχει ολιγωρία και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές .

Το περιστατικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας:

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε και το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας:

Νέο εργατικό, παραλίγο δυστύχημα, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους.  Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, γύρω στις 11:00 το πρωί, συνάδελφος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ μέσω του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και συγκεκριμένα του δουλεμπορικού γραφείου της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Α.Ε, σακατεύτηκε.  Πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης στην εγκατάσταση διακίνησης σκουριάς, έπεσε από ύψος 4 μέτρων.  Τα κατάγματα σε χέρια και πόδια ήταν συντριπτικά.

Και αυτό το εργατικό «ατύχημα» επιβεβαιώνει τις καταγγελίες όλων των σωματείων. Η  ΛΑΡΚΟ έχει εγκαταλειφθεί για να απαξιωθεί ενόψει των διαγωνισμών εκποίησης και όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν υπάρχoυν τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλακτικά για να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι εργασίες. Αυτό  σε συνδυασμό με τη σύγχυση που υπάρχει στους εργαζόμενους  και έχει σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων, έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Το συνδικάτo μας καλεί όλους τους εργαζόμενους από εργολαβική εταιρεία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Α.Ε, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 στις 13:00 το μεσημέρι να μαζευτούν έξω από τα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης στη ΛΑΡΚΟ και να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Το ατύχημα κατήγγειλαν όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και άμεσα θα υπάρξει συντονισμός κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση που βιώνουν στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Την απαξίωση που προωθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close