Συνταγές & Άλλα

Baby πατάτες φούρνου

Τραγανές πατάτες φούρνου, το τέλειο συνοδευτικό για το τραπέζι σας.

Βράζουμε πρώτα τις πατάτες για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο baby πατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

3 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα

50 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες τελείως. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε  δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, τις αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και έπειτα τις σουρώνουμε.

2
Παίρνουμε ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες αφού τις έχουμε πατήσει ελαφρώς με τα χέρια.
3
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο πυρέξ και ανακατεύουμε προσεκτικά.
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
5
Σερβίρουμε ζεστές.

 

 

.giorgostsoulis.com

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες20010%
ΒΑΖΑΛίπος11.6g17%
ΒΑΖΑKορεσμένα5g25%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες4.4g9%
ΒΑΖΑYδατάνθ.21.4g8%
ΒΑΖΑΣάκχαρα0g0%
ΒΑΖΑΑλάτι0.1g1.67%
ΒΑΖΑΙνες4.2g18%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close