
Cheesecake με μπακλαβά-και-Γλυκές σιμιγδαλένιες μπουκίτσες
Γλυκές σιμιγδαλένιες μπουκίτσες….Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο της ανατολής
Συστατικά
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
3 βανίλιες ,
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι,
1 φακελάκι μπεικιν (20 γραμμάρια),
2 – 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι 200 ml).
Επικάλυψη
Σιμιγδάλι.
Για το σιρόπι.
3 φλιτζάνια ζάχαρης,
3 φλιτζάνια νερό,
1 φέτα χυμού λεμονιού (Μη βράζετε το σιρόπι, ανακατεύετε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη).
Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ml.
Διαδικασία
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε το φυτικό λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το μπεικιν και προσθέτουμε το αλεύρι αργά με το κύπελλο.
Ζυμώνουμε και παίρνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη αλλά όχι κολλώδη.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Πλάθεται καθένα κομμάτι κατά μήκος σε μια απλή επιφάνεια και πάρτε ένα μακρύ και λίγο λεπτό κορδόνι.
Κόψτε το κορδόνι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το καθένα από τα κομμάτια στο σιμιγδάλι και τα τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια της ζύμης που έχουν απομείνει.
Αφού τοποθετήσετε όλα αυτά στο ταψί, στη συνέχεια ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Μετά το ψήσιμο, σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, βράστε τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν η ζάχαρη διαλύεται, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Μετά το ψήσιμο, πάρτε τα γλυκάκια από το φούρνο και ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω τους.
Στη συνέχεια αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 2 ή 3 ώρες.
Πριν τα σερβίρετε , μπορείτε να πασπαλίζετε λίγη τριμμένη καρύδα ή με τριμμένο καρύδι.
recipesmaking.com
Cheesecake με μπακλαβά

Τα 2 απόλυτα γλυκά, συνδυασμένα. Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
70 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
Για τον μπακλαβά:
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
8 φύλλα κρούστας
130 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Για το cheesecake:
450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. μέλι
60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 αυγό, large
1 κρόκο αυγού
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Για το σιρόπι:
70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
60 ml νερό
110 γρ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
#tsoulotip: 1. Ρίχνουμε το σιρόπι σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως η κάθε μία πριν ρίξουμε την επόμενη. 2. Σε περίπτωση που πάρουν χρώμα γρήγορα τα φύλλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.