Συνταγές & Άλλα

Cheesecake με μπακλαβά-και-Γλυκές σιμιγδαλένιες μπουκίτσες

Γλυκές σιμιγδαλένιες μπουκίτσες….Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο της ανατολής

Συστατικά

Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
3 βανίλιες ,
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι,
1 φακελάκι μπεικιν (20 γραμμάρια),
2 – 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι 200 ​​ml).
Επικάλυψη
Σιμιγδάλι.

Για το σιρόπι.
3 φλιτζάνια ζάχαρης,
3 φλιτζάνια νερό,
1 φέτα χυμού λεμονιού (Μη βράζετε το σιρόπι, ανακατεύετε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη).
Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml.

Διαδικασία 
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε το φυτικό λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το μπεικιν και προσθέτουμε το αλεύρι αργά με το κύπελλο.
Ζυμώνουμε και παίρνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη αλλά όχι κολλώδη.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Πλάθεται καθένα κομμάτι κατά μήκος σε μια απλή επιφάνεια και πάρτε ένα μακρύ και λίγο λεπτό κορδόνι.
Κόψτε το κορδόνι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το καθένα από τα κομμάτια στο σιμιγδάλι και τα τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια της ζύμης που έχουν απομείνει.

Αφού τοποθετήσετε όλα αυτά στο ταψί, στη συνέχεια ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Μετά το ψήσιμο, σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, βράστε τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν η ζάχαρη διαλύεται, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Μετά το ψήσιμο, πάρτε τα γλυκάκια από το φούρνο και ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω τους.
Στη συνέχεια αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 2 ή 3 ώρες.
Πριν τα σερβίρετε , μπορείτε να πασπαλίζετε λίγη τριμμένη καρύδα ή με τριμμένο καρύδι.

recipesmaking.com

Cheesecake με μπακλαβά
ΜΕΡΙΔΕΣ   6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ     2Ω
ΑΝΑΜΟΝΗ   24Ω 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ    1Ω 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  5/5

Τα 2 απόλυτα γλυκά, συνδυασμένα. Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

70 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

 

Για τον μπακλαβά:

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

8 φύλλα κρούστας

130 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

 

Για το cheesecake:

450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. μέλι

60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

1 αυγό, large

1 κρόκο αυγού

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

 

Για το σιρόπι:

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

60 ml νερό

110 γρ. μέλι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

2
Για τον μπακλαβά: Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα καρύδια με την κανέλα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Παράλληλα, απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα φύλλα (το ένα πάνω στο άλλο), τοποθετούμε από πάνω τους ένα πιάτο διαμέτρου 18εκ. και τα κόβουμε σε 2 ίσα στρογγυλά σχήματα, όπου το καθένα αποτελείται από 8 φύλλα (συνολικά θα προκύψουν 16 φύλλα)
3
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, τοποθετούμε από πάνω του ένα φύλλο ακόμα, το βουτυρώνουμε κι αυτό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για 2 φύλλα ακόμα. Έπειτα, πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα καρυδιών και τοποθετούμε από πάνω άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
4
Μόλις είναι έτοιμα, τυλίγουμε τα φύλλα με λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
5
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
6
Έπειτα, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τα καρύδια, το αλεύρι σε δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7
Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20εκ., στρώνουμε στον πάτο της λαδόκολλα, βουτυρώνουμε τη φόρμα παντού και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας στη βάση και στα τοιχώματα μέχρι πάνω.
8
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει, για περίπου 2 ώρες.
9
Για το cheesecake: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
10
Έπειτα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη, τοποθετούμε ακριβώς από πάνω τον μπακλαβά και τον χαράσσουμε στα 8 με ένα ίσιο μαχαίρι
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 60-70 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
12
Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  99750%
ΒΑΖΑΛίπος  68.6g98%
ΒΑΖΑKορεσμένα  34g170%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  14g28%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  87.6g34%
ΒΑΖΑΣάκχαρα  52.4g58%
ΒΑΖΑΑλάτι  0.66g11.00%
ΒΑΖΑΙνες  0.2g1%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

#tsoulotip: 1. Ρίχνουμε το σιρόπι σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως η κάθε μία πριν ρίξουμε την επόμενη. 2. Σε περίπτωση που πάρουν χρώμα γρήγορα τα φύλλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

 

 

ΠΗΓΗ:.giorgostsoulis.com

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close