Σημαντικές

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ !

• ΔΕΔΑ: “Συνεργαστείτε, αν επιθυμείτε φυσικό αέριο στην πόλη σας” – Δήμαρχος: “Οι εκβιασμοί
έχουν και όρια” – Την ίδια ώρα ο βουλευτής Θέμης Χειμάρας ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ

Δημόσια αντιπαράθεση με ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων ξέσπασε ανάμεσα στο Δήμο και την Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για τα έργα φυσικού αερίου στη Λαμία.
Την δική της απάντηση δίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΔΑ σχετικά με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων για «..άναρχες παρεμβάσεις σε δρόμους της πόλης στο πλαίσιο των εργασιών διανομής του φυσικού αερίου…».
Αβάσιμους χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου η Δημόσια Επιχείρηση και καλεί τον Δήμαρχο “εάν επιθυμεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή την οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας, να συνεργαστεί για την πρόοδο του έργου”.

Τις τελευταίες ημέρες πολλές εργασίες για το φυσικό αέριο από τη ΔΕΔΑ βρίσκονται σε εξέλιξη σε δρόμους της Λαμίας, οι οποίοι μάλιστα είχαν ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα, με αποτέλεσμα οι δημότες να διαμαρτύρονται έντονα και να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Λαμιεών, Θύμιος Καραΐσκος τόνισε πως οι εργασίες είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της ΔΕΔΑ και η νομοθεσία δεν απαιτεί από την εταιρεία να λαμβάνει έγκριση από το Δήμο για τις εργασίες της.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Καραΐσκος, η εταιρεία  πρέπει να σέβεται την ομαλή λειτουργία της πόλης αλλά και τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων είχε επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΔΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει, επισημαίνοντας του πως ο Δήμος θα πρέπει να ενημερώνεται για τις παρεμβάσεις και αυτές να διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα και φυσικά στο τέλος να γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close