Σημαντικές

Ευχάριστα τα αποτελέσματα από τα τελευταία τεστ στο Μαρτίνο-Που εντοπίζονται τα 85 κρούσματα της Στερεάς

244 τεστ πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη (2/3) στο Μαρτίνο από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λοκρών.

Το γεγονός ότι βρέθηκε μόλις ένα (1) θετικό σε μια περίοδο που υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή είναι αναμφισβήτητα… θετικό.

Ο Δήμος Λοκρών έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία από όλες τις δειγματοληψίες που έχουν γίνει από τις 29 Ιανουαρίου, διάστημα όπου σε 2.634 τεστ έχουν βρεθεί 98 θετικά (ποσοστό θετικότητας 3,7%).

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου και δείτε το σχετικό πίνακα:

«Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει διοργανώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχείς δειγματοληψίες με rapid tests για την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας του πληθυσμού στις πέντε μεγαλύτερες κοινότητες του Δήμου μας.

Με τον τρόπο αυτό αφενός αποσυμφορείται η πίεση στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για Covid-19 tests και αφετέρου δημιουργείται μια καλύτερη εικόνα για την πραγματική υγειονομική κατάσταση στο Δήμο Λοκρών.

Συνολικά από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ως την  Τρίτη 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 12 δράσεις, στις οποίες λήφθηκαν 2.634 δείγματα, εκ των οποίων 98 θετικά και 2.536 αρνητικά. Το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,7%. Το ποσοστό των δειγμάτων που λήφθηκε σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου Λοκρών που αριθμεί 19.623 κατοίκους ανέρχεται σε 13,4%.

Η έξαρση της πανδημίας του Covid 19 στο Δήμο Λοκρών αποτυπώθηκε στις δειγματοληψίες που έγιναν από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και μετά.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια τους τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τις οποίες η συνεργασία θα συνεχιστεί».

Από τον ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Στερεάς ανακοινώθηκαν συνολικά 85 νέα κρούσματα, τα οποία το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν και στους 5 νομούς.

Η Φθιώτιδα, μετά την διασπορά στον Δήμο Λοκρών, εξακολουθεί να παραμένει αρνητική πρωταγωνίστρια με 33 νέες μολύνσεις.

Ωστόσο απο την κατανομή του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι τα περισσότερα κρούσματα έχει ο Δήμος Λαμιέων 10.

ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ:2 – ΜΑΛΕΣΙΝΑ:5 – ΜΑΡΤΙΝΟ:1 – ΚΑΛΑΠΟΔΙ:2 – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ:4  – ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ:2 – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ:2 – ΣΤΥΛΙΔΑ:2 – ΔΟΜΟΚΟΣ: 1 – ΑΤΑΛΑΝΤΗ:2

Διψήφιος ο αριθμός σταθερά και στην Εύβοια με 24 κρούσματα.

ΧΑΛΚΙΔΑΣ:14 – ΡΙΤΣΩΝΑΣ:3 – ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ:1 – ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΑΡΙΟΥ:2 – ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ:3 – ΕΡΕΤΡΙΑ:1

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί  η Βοιωτία με 23.

ΘΗΒΑ:11 – ΤΑΝΑΓΡΑ:8 – ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ:1 – ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ:3

3 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Φωκίδα.

ΙΤΕΑ: 2 – ΕΥΠΑΛΙΟ:1

Μετά από αρκετές εβδομάδες στον επιδημιολογικό χάρτη επανεμφανίστηκε η Ευρυτανία με 2 νέες μολύνσεις στο Καρπενήσι

 

tvstar.gr

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close